Τένις: Κανονικά θα διεξαχθεί το Αυστραλιανό Οπεν

Kατά τη διάρκεια του τουρνουά θα διεξάγονται μετρήσεις ανά τέσσερα λεπτά για την ποιότητα του αέρα, δήλωσε o διευθυντής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι.

Την οριστική (μέχρι… νεωτέρας) διεξαγωγή του Αυστραλιανού Οπεν από την προσεχή Δευτέρα όσον αφορά το κυρίως ταμπλό, αποφάσισαν χθες οι διοργανωτές, αψηφώντας τις εκκλήσεις των τενιστών για περισσότερο σεβασμό στην υγεία τους λόγω του καπνού από τις πυρκαγιές.

Ο διευθυντής του τουρνουά Κρεγκ Τάιλι δήλωσε, χθες, στο ΒΒC ότι «υπάρχουν διάφορες φήμες ότι δήθεν το Αυστραλιανό Οπεν δεν θα γίνει ή θα αρχίσει αργότερα. Το Αυστραλιανό Οπεν θα γίνει κανονικά». Πρόσθεσε πως κατανοεί τον θυμό κάποιων παικτών για τις συνθήκες, αλλά πιστεύει ότι οφείλεται στη διαφορά των μετρήσεων της ποιότητας του αέρα από διαφορετικές πηγές. Εσπευσε, μάλιστα, να διασκεδάσει τους φόβους των τενιστών, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα διεξάγονται μετρήσεις ανά τέσσερα λεπτά. Σε περίπτωση που η μέτρηση δείξει υψηλό αριθμό μικροσωματιδίων στον αέρα, τότε οι αγώνες θα σταματούν.

Ετσι συνέβη και την Τρίτη, όταν τα προκριματικά σταμάτησαν για μία ώρα λόγω υψηλής μέτρησης, με τους παίκτες να βήχουν και να διαμαρτύρονται –όπως και οι φίλαθλοι– στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις ανθυγιεινές συνθήκες στις οποίες υποχρεώνονται να αγωνιστούν.
Χθες το πρόγραμμα των προκριματικών άρχισε τρεις ώρες αργότερα, στη 1 το μεσημέρι τοπική ώρα, και παρότι ο δείκτης ποιότητας του αέρα ήταν στο «ανθυγιεινό», ήταν σαφώς καλύτερα από ό,τι το πρωί.


Αφήστε μια απάντηση