Μπαταρία γραφενίου με εξωπραγματικές ταχύτητες φόρτισης

Techblog.gr

Η μπαταρία είναι από τα εξαρτήματα που στα προϊόντα τεχνολογίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η βιομηχανία των smartphone έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά την ταχύτητα φόρτισης αλλά και την χωρητικότητα της μπαταρίας ωστόσο οι μπαταρίες γραφενίου φαίνεται πως είναι αυτές που θα αλλάξουν τα όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Η αμερικάνικη εταιρεία Real Graphene εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μίας μπαταρίας γραφενίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας της εταιρείας είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά. Όπως δήλωσε ο Samuel Gong, CEO της Real Graphene, οι κοινές μπαταρίες των smartphone χρειάζονται περίπου 90 λεπτά φόρτισης, σε αντίθεση με μία μπαταρία γραφενίου χωρητικότητας 3.000mAh η οποία θα χρειάζεται μόλις 20 λεπτά για την πλήρη φόρτιση χρησιμοποιώντας 60W φορτιστή.

Επιπλέον, ο Samuel υποστηρίζει ότι μία τέτοια μπαταρία μπορεί να αντέξει 1500 κύκλους φόρτισης στην ίδια χωρητικότητα ενώ οι κοινές μπαταρίες λιθίου έχουν μόλις 300 – 500 κύκλους φόρτισης. Η Real Graphene θα παρέχει στους συνεργάτες της μπαταρίες αλλά και ειδικά chipset τα οποία θα διαχειρίζονται την φόρτιση.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης