Apple: Όλα όσα περιμένουμε από τον τεχνολογικό κολοσσό το 2020

Techblog.gr

Apple Leads Smartphone Profits

Η Apple είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας και κάθε χρόνο κυκλοφορεί δεκάδες προϊόντα. Καθώς οι φήμες για νέα προϊόντα φουντώνουν και το χάος μεγαλώνει, ήρθε η ώρα να δούμε συνοπτικά το τι περιμένουμε να προσφέρει ο τεχνολογικός κολοσσός μέσα στο 2020.

iPhone SE 2 ή 9

Το πρώτο προϊόν που περιμένουμε να κυκλοφορήσει η Apple είναι το iPhone SE 2 ή 9. Μπορεί το όνομα να μην έχει επιβεβαιωθεί, ούτε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν πρόκειται για ένα ή δύο smartphone, αλλά χάρη στον Ming-Chi Kuo ξέρουμε κάποια πράγματα για το νέο iPhone.

iPhone SE 2 or iPhone 9 What Is Your Name

Σχεδιαστικά θα μοιάζει με το iPhone 8, θα διαθέτει τον A13, θα υποστηρίζει Touch ID, θα έχει Home Button, και 4,7 ιντσών οθόνη LCD με μεγάλα bezels πάνω και κάτω. Όσον αφορά την τιμή, αναμένεται να ξεκινά στα 399 δολάρια Αμερικής για την έκδοση με τα 64GB.

iPhone 12

Μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσα θα είναι τα επόμενα flagships της Apple, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα κάποια σημαντικά στοιχεία. Σύμφωνα με τον Kuo, η εταιρεία θα παρουσιάσει τέσσερα μοντέλα, όλα τους θα υποστηρίζουν 5G και θα διαφέρουν κυρίως στις οθόνες και τις κάμερες.

iPhone 12 Most Beautiful Concept

Το μικρότερο θα έχει 5,4 ίντσες OLED οθόνη και θα διπλή κάμερα. Ακολουθεί ένα μοντέλο με 6,1 ίντσες οθόνη και επίσης διπλή κάμερα, το οποίο θα είναι και το λιγότερο ισχυρό. Στην κορυφή της σειράς θα υπάρχουν δύο μοντέλα με τριπλή κάμερα και 3D ToF. Οι οθόνες αυτών των δύο θα είναι στις 6,1 και 6,7 ίντσες.

Τέλος, τα iPhone 12 θα έχουν τον A14 που θα βασίζεται σε διαδικασία 5nm και θα είναι πιο ισχυρός από τον A13.

iPad Pro

Τη φετινή χρονιά, περιμένουμε η Apple να παρουσιάσει ένα ανανεωμένο iPad Pro το οποίο θα διαθέτει το σύστημα τριπλών καμερών του iPhone 11 Pro. Εκτός από την ενίσχυση των φωτογραφικών του ικανοτήτων, το νέο σύστημα καμερών θα προσφέρει στο iPad Pro 2020 δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το νέο iPad Pro θα έχει 12,9 ίντσες mini LED οθόνη. Ή τουλάχιστον θα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο μοντέλο.

MacBook Air και MacBook Pro

Με το τελευταίο MacBook Pro η Apple παρουσίασε ένα νέο πληκτρολόγιο, σαφώς καλύτερο από το παλαιότερο που χρησιμοποιεί σε όλα τα μοντέλα της. Ο Kuo αναφέρει ότι το 2020 η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ανανεωμένες εκδόσεις του MacBook Pro 13 και του MacBook Air που θα χρησιμοποιούν το νέο πληκτρολόγιο.

Όσον αφορά το MacBook 16 2020, αυτό αναμένεται να χρησιμοποιεί την ίδια mini LED οθόνη με το iPad Pro 2020.

iMac Pro και Mac mini

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από όταν η Apple αποκάλυψε το iMac Pro. Φέτος, ελπίζουμε ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μία νέα αναβαθμισμένη έκδοση, με νέο design και καλύτερα χαρακτηριστικά.

Ομοίως, η τελευταία αναβάθμιση του Mac mini πραγματοποιήθηκε το 2018. Οπότε, υποθέτουμε ότι ήρθε η στιγμή η Apple να κυκλοφορήσει ένα νέο μοντέλο, ίσως με παρόμοιο σχεδιασμό, αλλά σίγουρα με αναβαθμισμένο εσωτερικό.

Apple Watch

Στις αρχές του 2020 έκαναν την εμφάνιση τους κάποιες πληροφορίες σχετικά με κάποιο προϊόν το οποίο ονομάζεται Product (Red) και έχει άμεση σχέση με τα Apple Watch Series 5. Λίγο αργότερα, δημοσιεύθηκαν αναφορές που ήθελα το Product (Red) να είναι το Apple Watch Series 6.

Apple Watch Series 4 and 5 ECG Save life

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, τα επόμενα Apple Watch θα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο με κόκκινο φινίρισμα. Ή τουλάχιστον στη σειρά θα υπάρχει ένα τέτοιο μοντέλο, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κόκκινο έξυπνο ρολόι της εταιρείας.

Λειτουργικά συστήματα

Για το τέλος αφήσαμε την οικογένεια λειτουργικών συστημάτων της Apple. Πέρυσι, η εταιρεία αποφάσισε να διαχωρίσει το OS των φορητών συσκευών της και έτσι προέκυψαν πολλές διαφορετικές εκδόσεις.

Το 2020, περιμένουμε ο τεχνολογικός κολοσσός να παρουσιάσει τα iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, macOS 10.15 και tvOS 14. Οι εκδόσεις του λειτουργικού για τα έξυπνα ρολόγια, τα tablets, τα smartphones και την τηλεόραση αναμένεται να βασίζονται στον ίδιο πυρήνα.

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος