Νίκη-πρόκριση 3-1 ο Παναθηναϊκός, ξεπέρασε ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού και του πρώτου ημιχρόνου, ξεπέρασε τα ανύπαρκτα οφσάιντ του δεύτερου βοηθού, νίκησε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου! Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Παντελάκη, οι «πράσινοι» που σκόραραν στην ανατροπή ήταν οι Δώνης, Σένκεφελντ και Μακέντα.

Ιστορική πρόκριση σίγουρα δεν πέτυχε ο Παναθηναϊκός με το 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ανέτρεψε σε λίγα λεπτά το εις βάρος του 0-1 και ξεπέρασε τα λανθασμένα οφσάιντ του β’ βοηθού Καλύβα, έχει μεγάλη αξία για το Τριφύλλι.

Διότι ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, δεν αποδέχτηκε μοιρολατρικά την μοίρα και πήρε μία σπουδαία νίκη, που θα τον βοηθήσει να «χτίσει» χαρακτήρα για τη συνέχεια.

Ούτε χρειάζεται να περιγράψουμε τι θα σήμανε για την ομάδα του Γιώργου Δώνη να απολέσει τον βασικό στόχο της στα μέσα Ιανουαρίου…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από την καλή παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έπαιξε σοβαρά και πειθαρχημένα και προηγήθηκε στο σκορ με την κεφαλιά του Παντελάκη στο 24′. Το συνολικό 0-2 σε συνδυασμό με το εκτός έδρας γκολ ανάγκαζε τους παίκτες του Δώνη να ψάξουν για τρία τέρματα, μία επίδοση δύσκολη για τον φετινό Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ο δεύτερος βοηθός Καλύβας, με αλλεπάλληλες λανθασμένες υποδείξεις κατά των «πράσινων». Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η υπόδειξη του Ινσούα σε θέση οφσάιντ στο 34′, μετά από σέντρα του Κουρμπέλη. Ο Αργεντινός σκόραρε και αν υπήρχε VAR, το τέρμα θα κατακυρωνόταν. Επιπλέον, ο Καλύβας είδε οφσάιντ σε φάσεις του Δώνη και του Ζαχίντ, με τους δύο παίκτες να καλύπτονται…

Το δεύτερο ημίχρονο προμηνυόταν δύσκολο για τους παίκτες του Δώνη και οι περισσότεροι περίμεναν την κατάρρευση. Ωστόσο, οι «πράσινοι» αφυπνίστηκαν και τα έφεραν… τούμπα! Στο 56′ ο Ζαχίντ έκανε τη σέντρα και ο Χρήστος Δώνης με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Σένκεφελντ και αυτός με δυνατό σουτ έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό!

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 71′, όταν ο Ζαχίντ πάσαρε στον Γιόχανσον, αυτός μπήκε στην περιοχή, ο Μπουκουβάλας τον μάρκαρε αντικανονικά και ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι! Ο Μακέντα το εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε σκορ πρόκρισης στον Παναθηναϊκό. Το οποίο κράτησε με άνεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, παρότι ο Κουρμπέλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79′ για προβολή στον Νικολιά, πριν αυτός βγει τετ-α-τετ από το άσχημο διώξιμο του Διούδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Καρτάλης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Κάστρο (43’ λ.τ. Νικολιάς), Σιόντης (23’ λ.τ. Λιάσος), Ξύδας (75’ Λέο Μπατίστ), Σκόνδρας, Αποστολόπουλος

Το δεκάρι: Ο Χουάν Περέα δεν έχει συμμετοχή σε κάποιο από τα γκολ, όμως ήταν ο αφανής ήρωας. Με την είσοδο του μπέρδεψε τους αμυντικούς του ΠΑΣ και δημιούργησε χώρους για τους συμπαίκτες του, που μέχρι τότε αδυνατούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Που κρίθηκε: Στην γρήγορη επίτευξη του 2-1 από τον Σένκεφελντ. Η ισοφάριση έδωσε πνοή στους «πράσινους», αλλά το γρήγορο γκολ του Ολλανδού στόπερ τους έκανε να πιστέψουν στην ανατροπή!

Στον πάγκο: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντιμετώπισαν το παιχνίδι όπως έπρεπε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Εάν έμπαιναν στο ματς από την αρχή με ένταση, τότε ίσως να μην βίωναν μία πρόκριση-θρίλερ…

Γιατί κόουτς; Ο Αργύρης Γιαννίκογλου έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο στον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να παρέμβει. Έχει το ελαφρυντικό ότι ξόδεψε δύο αλλαγές λόγω τραυματισμών, όμως δεν κατάφερε καν να ηρεμήσει τους παίκτες του.


Αφήστε μια απάντηση