Γαλλία: Έξι μήνες φυλάκιση σε άνδρα που σκότωσε σκύλο

Νεαρός άνδρας καταδικάστηκε χθες Δευτέρα από δικαστήριο στα περίχωρα του Παρισιού σε έξι μήνες φυλάκιση επειδή μαχαίρωσε και σκότωσε έναν σκύλο για εκδίκηση, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Στις 8 Ιανουαρίου μία γυναίκα έκανε βόλτα τον σκύλο της, τη Ginger ένα 8χρονο μαλινουά, στην περιοχή Μπονέιγ-σουρ- Μαρ, 15 χιλιόμετρα από το Παρίσι, όταν ένας άνδρας που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του μαχαίρωσε το ζώο στα πλευρά, με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει λίγα λεπτά αργότερα.

«Όταν σκοτώνεις τον σκύλο κάποιου για να πάρεις εκδίκηση, ασκείς βία στον ιδιοκτήτη του. Αυτό έκριναν οι δικαστές στην Κρετέιγ που καταδίκασαν τον 22χρονο άνδρα σε έναν χρόνο φυλάκιση», με έξι μήνες αναστολή, επεσήμανε ο Πατρίς Γκριγιόν δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του σκύλου, ο οποίος εκπροσωπούσε και οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων.

Ο 22χρονος πρέπει να καταβάλει και πρόστιμο 3.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του σκύλου, πρόσθεσε ο δικηγόρος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ποινές φυλάκισης για κακοποίηση ζώων. Αυτό αποδεικνύει ότι οι δικαστές κατανοούν τα δικαιώματα τους (των ζώων) και λαμβάνουν υπόψη τους την κοινή γνώμη», σχολίασε ο Στεφάν Λαμάρ ο οποίος συμμετείχε στην αγωγή εναντίον του 22χρονου εκ μέρους της Εθνικής Ένωσης για την Υπεράσπιση των Ζώων (Snda).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε μια απάντηση