Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους από το ναυάγιο στους Παξούς (video)

Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους από το ναυάγιο στους Παξούς (video)

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το χθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο, ανοικτά των Παξών, δουλεμπορικού που μετέφερε μετανάστες με προορισμό την Ιταλία. Από τους 21 έναν διασωθέντες ορισμένοι παραμένουν στο νοσοκομείο της Πρέβεζας για νοσηλεία και όσοι πήραν εξιτήριο φιλοξενούνται στο παλιό δημαρχείο.

Σοκαρισμένοι από την δραματική περιπέτεια που έζησαν 24 ώρες νωρίτερα στα νερά του Ιονίου, οι επιζώντες του ναυαγίου των Παξών παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο της Πρέβεζας για να μεταφερθούν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου:

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στους λιμενικούς, οι μετανάστες είχαν καταβάλει στους δουλέμπορους από 25.000 χιλιάδες ευρώ ο καθένας, για να τους μεταφέρουν στο εξωτερικό. Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, έφθασαν οδικώς στην Πρέβεζα. Από ένα κοντινό ψαροχώρι της ακτογραμμής, επιβιβάστηκαν στο παλιό σκαρί τη νύχτα της Παρασκευής, με πιθανό προορισμό την Ιταλία. Ξημερώματα Σαββάτου το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη 13 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών και έμεινε ακυβέρνητο. Μέσω κινητού ειδοποίησαν το Λιμενικό, σκάφος του οποίου έφθασε λίγο αργότερα κι ενώ η παλιά βάρκα είχε ήδη βυθιστεί.

Οι ώρες περνούν και οι ελπίδες εξανεμίζονται. Ωστόσο οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται.

Οι 21 διασωθέντες φιλοξενούνται προσωρινά στο παλιό δημαρχείο, στο Κανάλι της Πρέβεζας, οι περισσότεροι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς είναι πολύ τρομαγμένοι και φοβισμένοι. Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος του Δήμου Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντακάκη στο πλευρό τους βρίσκεται μία κοινωνική λειτουργός και μία ψυχολόγος.

Οι σοροί των δέκα αντρών και των δύο γυναικών μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για νεκροψία – νεκροτομή. Τις έρευνες για τις συνθήκες του ναυαγίου έχει αναλάβει η λιμενική αρχή της Πρέβεζας.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Κώστας Παπαθεοδώρου

Σχετική είδηση: Ναυάγιο στους Παξούς-Άκαρπες οι έρευνες για επιζώντες (video)

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου