Κουκάκι : «Μάθημα δημοκρατίας» είδε η κυβέρνηση στην εκκένωση της κατάληψης

Με αφορμή τα βίντεο που έδωσε η ΕΛΑΣ μέσω drones, για την κατάληψη στο Κουκάκι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μια ιδιαίτερα επιθετική δήλωση με την οποία κάλυψε πλήρως τις αστυνομικές επιχειρήσεις και υποστήριξε ότι «όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα στα όργανα του κράτους».

Κατηγόρησε επιπλέον τους συλληφθέντες ότι άσκησαν βία, ενώ για την αστυνομία τόνισε ότι κλήθηκε να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου.

Μάλιστα ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε αυτές τις εικόνες ως «μάθημα δημοκρατίας για όλους», υποστηρίζοντας ότι «αποκατέστησαν την αλήθεια απέναντι στα ψέματα».

Επιπλέον, επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μιλάει για «αυταρχισμό των λίγων» που «επιβάλλεται στη ζωή των πολλών».

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα έχει ως εξής:

«Μερικά λεπτά πραγματικών εικόνων και ήχων από το Κουκάκι αποκατέστησαν σήμερα, την αλήθεια απέναντι στα ψέματα.

Όλοι οι Έλληνες είδαν, άκουσαν και συμπεραίνουν: οι παράνομες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων είναι γεγονός. Το ίδιο και οι δολοφονικές επιθέσεις με χυδαία συνθήματα εναντίον των αστυνομικών. Γεγονός είναι επίσης ότι οι συλληφθέντες-καταληψίες άσκησαν βία κατά των εκπροσώπων της δημοκρατικής πολιτείας που κλήθηκαν να υπερασπιστούν το Κράτος Δικαίου.

Όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα στα όργανα του νόμου και τους δίνουν συγχαρητήρια. Γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, ούτε δημοκρατία.

Μοναδική παραφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ: λαλίστατος πριν από λίγες εβδομάδες, έπαθε αφωνία σήμερα.

Είναι καιρός, αντί να ανέχονται τους εχθρούς του Κράτους Δικαίου, ή ακόμη και να τους υποστηρίζουν, να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Οι εικόνες που παρακολουθήσαμε από το Κουκάκι ας γίνουν ένα  μάθημα δημοκρατίας για όλους.

Χρέος μας, να γίνονται όλο και λιγότερες, ώστε να πάψει ο αυταρχισμός των λίγων να επιβάλλεται στη ζωή των πολλών».

Αφήστε μια απάντηση