Πούτιν και Ερντογάν εγκαινίασαν τον αγωγό Turkish Stream

Πούτιν και Ερντογάν εγκαινίασαν τον αγωγό Turkish Stream

Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες αναμενόταν να συζητήσουν, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις των δύο μερών, την ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν μετά τον φόνο του Ιρανού στρατηγού Χασάν Σουλεϊμανί, καθώς και το ζήτημα της Συρίας και την κρίση στη Λιβύη.

Οι δύο ηγέτες ξεκίνησαν τις συνομιλίες τετ-α-τετ παρουσία διερμηνέων, ενώ δεν είχαν παρουσία τα μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης τους επρόκειτο να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, επίκαιρα διεθνή ζητήματα όπως και την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη.

Πριν από την έναρξη των συνομιλιών ο Ερντογάν υποδέχθηκε τον Πούτιν στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου Χαλίτς. Εν συνεχεία και οι δύο ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο ηγετών. Στην κατ’ ίδιαν συνάντηση, εφόσον εκρίνετο αναγκαίο, θα συμμετείχαν στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπουργοί που συμμετείχαν στις δύο αντιπροσωπείες.

Τη ρωσική πλευρά στις συνομιλίες αυτές εκπροσωπούν ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για την Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο επικεφαλής της Rosatom Αλεξέι Λιχατσόφ και άλλοι.

Μετά τη συνάντηση οι δύο ηγέτες πέρασαν στην αίθουσα της τελετής για τα εγκαίνια του αγωγού Turkish Stream με τον οποίο θα μεταφερθεί το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Δήμητρα Λαχουρή