Ωράριο καταστημάτων-Αλλαγές στα ΜΜΜ-Σε εξέλιξη η έξοδος εκδρομέων-Πρόγνωση

Ωράριο καταστημάτων-Αλλαγές στα ΜΜΜ-Σε εξέλιξη η έξοδος εκδρομέων-Πρόγνωση

Παραμονή Χριστουγέννων και για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα εμπορικά καταστήματα μεχρι τις 6 το απόγευμα. Αλλαγές εν τω μεταξύ προβλέπονται στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων για την εορταστική περίοδο.

Οι καταναλωτές, οι περισσότεροι τουλάχιστον, έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα. Για όσους άφησαν τις αγορές τους τελευταία στιγμή ισχύει και σήμερα το εορταστικό ωράριο. Τα καταστήματα, λοιπόν, θα λειτουργήσουν έως τις έξι το απόγευμα. Στις 20:00 θα κλείσουν πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ. Τα καταστήματα θα ανοίξουν και πάλι την Παρασκευή, καθώς αύριο, Χριστούγεννα, και μεθαύριο θα παραμείνουν κλειστά λόγω των αργιών.

Στη Θεσσαλονίκη τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν έως και τις 18:00 το απόγευμα.
Την Παρασκευή 27/12 οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους κατά τις ώρες 10:00– 21:00 και το Σάββατο 28/12 από τις 10:00 έως τις 18:00. Στις 10:00 το πρωί θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στις 30/12 και θα κλείσουν στις 21:00, ενώ την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα ανοίξουν ρολά την ίδια ώρα και θα τα κατεβάσουν στις 18:00.

Τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι κατά τις ημέρες αργίας, 25 Δεκεμβρίου 2019 και 26 Δεκεμβρίου 2019, καθώς και 1 Ιανουαρίου 2020 και 6 Ιανουαρίου 2020, θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής και αργιών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Στις 24/12/2019, 27/12/2019, 31/12/2019, 02/01/2020 και 3/1/2020 θα εφαρμοστεί έκτακτο πρόγραμμα δρομολόγησης.
Έως και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2019, θα ισχύουν ειδικά δρομολόγια για τη γραμμή του ΗΣΑΠ και του μετρό.

Μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων

Αυξημένα είναι τα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων την εορταστική περίοδο. Η αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο δράσεων για όλη τη χώρα, ενώ ήδη από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών άνω του 1,5 τόνου. Βαρύτητα δίνεται στους ελέγχους για κατανάλωση αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων την ώρα της οδήγησης.

Πρόγνωση του καιρού

ΤΡΙΤΗ 24-12-2019 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)

Για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη νησιωτική χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο έως 9 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-12-2019 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το
απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 26-12-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα
ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις
πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-12-2019

Στο Αιγαίο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα
αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα
σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-12-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29-12-2019

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.
Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: «Ζεσταίνεται» η χριστουγεννιάτικη αγορά – Το ωράριο των καταστημάτων (video)

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου

Αφήστε μια απάντηση