Παραμονή Χριστουγέννων: Ωράριο καταστημάτων-Αλλαγές στα ΜΜΜ-Σε εξέλιξη η έξοδος εκδρομέων

Παραμονή Χριστουγέννων: Ωράριο καταστημάτων-Αλλαγές στα ΜΜΜ-Σε εξέλιξη η έξοδος εκδρομέων

Παραμονή Χριστουγέννων και για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα εμπορικά καταστήματα μεχρι τις 6 το απόγευμα. Αλλαγές εν τω μεταξύ προβλέπονται στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων για την εορταστική περίοδο.

Οι καταναλωτές, οι περισσότεροι τουλάχιστον, έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα. Για όσους άφησαν τις αγορές τους τελευταία στιγμή ισχύει και σήμερα το εορταστικό ωράριο. Τα καταστήματα, λοιπόν, θα λειτουργήσουν έως τις έξι το απόγευμα. Στις οκτώ θα κλείσουν πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ. Τα καταστήματα θα ανοίξουν και πάλι την Παρασκευή, καθώς αύριο και μεθαύριο θα παραμείνουν κλειστά λόγω των αργιών.

Τροποποιήσεις δρομολογίων στα ΜΜΜ

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Με στόχο την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι κατά τις ημέρες αργίας, 25 Δεκεμβρίου 2019 και 26 Δεκεμβρίου 2019, καθώς και 1 Ιανουαρίου 2020 και 6 Ιανουαρίου 2020, θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής και αργιών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Στις 24/12/2019, 27/12/2019, 31/12/2019, 02/01/2020 και 3/1/2020 θα εφαρμοστεί έκτακτο πρόγραμμα δρομολόγησης.
Έως και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2019, θα ισχύουν ειδικά δρομολόγια για τη γραμμή του ΗΣΑΠ και του μετρό.

Μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων

Αυξημένα είναι τα μέτρα της τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων την εορταστική περίοδο. Η αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο δράσεων για όλη τη χώρα ενώ ήδη από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών άνω του 1,5 τόνου. Βαρύτητα δίνεται στους ελέγχους για κατανάλωση αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων την ώρα της οδήγησης.

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου