Ο πρώτος νεκρός από την γρίπη στην Ελλάδα: Άνδρας 61 ετών και δεν είχε εμβολιαστεί

Τον πρώτο νεκρό στην Ελλάδα από τη γρίπη ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο ασθενής που έχασε την ζωή του, ήταν ένας άνδρας, 61 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στην Εντατική, όπου και κατέληξε. Δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, από την εβδομάδα 40/2019 έως και την εβδομάδα 50/2019 στην Ελλάδα έχει καταγραφεί ένας θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 61 ετών. Από το κρούσμα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Β.

Το κρούσμα δεν είχε εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη αν και ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Κατά την εβδομάδα 09–15 Δεκεμβρίου 2019 στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.), στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ε.Κ.Π.Α και στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ελέγχθηκαν συνολικά 76 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία.

Από την εβδομάδα 40/2019 έως και την εβδομάδα 50/2019, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 4 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Αφήστε μια απάντηση