Αντιστρέψετε τις πανάδες

6 διατροφικές συμβουλές για να αντιστρέψετε τις πανάδες:

Οι πανάδες είναι μια κατάσταση του δέρματος, τυπικά στο πρόσωπο, η οποία προκαλεί αποχρωματισμό και μια «κοπιαστική» όψη.

Ο αποχρωματισμός μπορεί να εμφανιστεί ως πολύχρωμο, σκούρο καφέ ή μπλε-γκρι χρώμα.
Εμφανίζεται συντριπτικά στις γυναίκες, συνήθως από τις αρχές της δεκαετίας των 20 έως τις αρχές της δεκαετίας των 50.

Οι πανάδες επηρεάζουν γενικά περιοχές όπως τα μάγουλα, τις γραμμές κατά μήκος της γνάθου, το μέτωπο και την κεντρική περιοχή του προσώπου.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να προκύψουν, όπως: η γενετική, η έκθεση στον ήλιο ή οι εξωτερικές ή εσωτερικές ορμονικές αλλαγές, όπως αυτές που συμβαίνουν με τα αντισυλληπτικά ή την εγκυμοσύνη.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το γιατί συμβαίνει σε μερικές γυναίκες και όχι σε άλλες, παρόλο που υπάρχει μεγαλύτερη επικράτηση σε γυναίκες με πιο σκούρο δέρμα.
Παρόλο που υπάρχουν ιατρικά μέσα για την αντιμετώπιση των πανάδων (χρήση δερματικών αλοιφών, εφαρμογή λέιζερ κ.ά.) μπορείτε να βελτιώσετε αισθητά την όψη τους ακολουθώντας την κατάλληλη διατροφή.
Διαβάστε πως παρακάτω:

1)    Δείτε αναλυτικά τις συνήθεις τροφές που καταναλώνετε στην  καθημερινότητα σας.

ksiroi karpoi
Μερικές φορές όλοι τρώμε κάτι που γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει: ένα γρήγορο ντόνατς για πρωινό ή ένα κρουασάν με τον απογευματινό καφέ μας αποτελούν συνήθη λάθη της διατροφικής μας καθημερινότητας. Το μπέργκερ και η πίτσα είναι πλέον αναπόσπαστα κομμάτια της δυτικής διατροφικής κουλτούρας.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη των ντόνατς και άλλων γλυκισμάτων, μαζί με το επιπλέον αλάτι και τα λιπαρά που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε φαστ φουντ  στην αγορά μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερα από  παχυσαρκία και  διαβήτη.
Ενώ αυτά μπορεί να μην είναι η απόλυτη αιτία των πανάδων σας, η κατανάλωση μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον οργανισμό σας, προκαλώντας δυσφορία που μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα να απελευθερώνει ορμόνες στρες.
Μέρος του προβλήματος είναι ότι αυτά τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη είναι χαμηλά σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για το σώμα ώστε να εκτελεί τις καθημερινές του λειτουργίες.
Έτσι, αντί να ψάχνετε για μια πρόσκαιρη απάντηση στις πανάδες σας, ρίξτε μια σοβαρή ματιά στα τρόφιμα που καταναλώνετε και περιορίστε εκείνα που περιέχουν λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη.

2) Αυξήστε την ημερήσια πρόσληψη υγιεινών, πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφών.

Όταν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή με φρούτα, λαχανικά και όχι υπερβολική ποσότητα γλουτένης, οι πανάδες του δέρματος ατονούν και το δέρμα δείχνει πιο λαμπερό και χρωματικά ομοιογενές.

Δίνοντας στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται του επιτρέπετε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και το δέρμα σας είναι πιο υγιές.

Είναι πλέον δεδομένο με μελέτες πως η όψη του δέρματός σας σχετίζεται άμεσα με το τι συμβαίνει στο πεπτικό σας σύστημα.

3) Καταναλώστε συμπλήρωμα βρουσονέτιας

Το εκχύλισμα βρουσονέτιας προέρχεται από ένα φυτό με το ίδιο όνομα.
Περιέχει καζινόλη F, που περιέχει πολλά κοινά συστατικά με την υδροκινόνη που βρίσκεται σε πολλές κρέμες για την καταπολέμηση των πανάδων.
Η καζινόλη F λειτουργεί ως ενζυμικός αναστολέας που μειώνει την μελανίνη που παράγεται στο σώμα.
Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για τα σκούρα σημεία του δέρματος.

Με την κατανάλωση αυτού του συμπληρώματος βοηθάτε τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει το επιπλέον χρώμα στο δέρμα σας.

4) Μην υπερκαταναλώνετε  τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη

Η γλουτένη βρίσκεται σε τρόφιμα όπως ψωμιά και ζυμαρικά που παρασκευάζονται από σίκαλη, κριθάρι και σιτάρι.

Η γλουτένη είναι γνωστό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο λεπτό έντερο με αποτέλεσμα το σώμα να παράγει έναν τύπο μύκητα που μπορεί να προκαλέσει πανάδες.

Μπορούμε να πούμε πως ενεργεί όπως η ζάχαρη και η ζύμη στο σώμα, οπότε η περιορισμένη πρόσληψη γλουτένης είναι σημαντική για το σώμα σας για την καταπολέμηση των πανάδων.

Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε τη διατροφή σας, αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποφύγετε τους πειρασμούς.
Η αύξηση της ημερήσιας πρόσληψης υγιεινών τροφίμων με βιταμίνες και μέταλλα είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε.

Η εξάλειψη των θρεπτικών συστατικών που δεν περιέχουν τρόφιμα με λίπη, άλατα και ζάχαρη αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την καταπολέμηση του μελάσματος.

Είναι επίσης σημαντικό να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις καταστρεπτικές ακτίνες του ήλιου φορώντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, αποφεύγοντας τις επικίνδυνες ώρες έκθεσης (12:00-17:00) και φορώντας πάντα καπέλο.

Όταν το δέρμα σας απορροφά το φως του ήλιου αυξάνει τη μελανίνη που μπορεί να κάνει το δέρμα πιο σκοτεινό και αυτό θα αντισταθμίσει οποιαδήποτε πρόοδο που κάνετε στην αλλαγή της διατροφής σας.

10 τροφές που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε πανάδες.
Οι παρακάτω τροφές περιέχουν φυτοοιστρογόνα , τα οποία επιδεινώνουν την εμφάνιση των πανάδων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μειώσετε τις ποσότητες όταν καταναλώνετε:

1.    Πολύσπορο ψωμί
2.    Γάλα σόγιας
3.    Αποξηραμένα φρούτα
4.    Ρεθύθια
5.    Σουσάμι

laxanika

laxanika

6.    Φασόλια
7.    Αρακάς
8.    Δημητριακά ολικής άλεσης
9.    Αλκοόλ
10.  Τζίνσενγκ

πηγή: iator.gr
The following two tabs change content below.

ΚΑΛΛΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Γιαννιτσοπούλου Κάλλια είναι κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος, ασκώντας το επάγγελμα αδιάκοπα από το 2003. Έχει προϋπηρεσία ως ερευνήτρια διαιτολόγος στο Imperial College of London, στις διατροφικές διαταραχές στο Κέντρο Ημέρας Ανάσα και σε ενδοκρινολογικό Ιατρείο στο Μαρούσι. Το 2005 οργάνωσε το Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο “Σώμα Υγιές” (www.somaygies.gr), στο οποίο μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει χιλιάδες άτομα να βρούνε τις διατροφικές τους ισορροπίες. Αποφοίτησε με άριστα από το πανεπιστήμιο Surrey της Μ. Βρετανίας (2002) και απέκτησε 2 μεταπτυχιακούς τίτλους, έναν στην κλινική διατροφή (ΜSc) από το πανεπιστήμιο του Surrey με άριστα (2003) και ΜΒΑ (2011) από το πανεπιστήμιο του Leicester. Επιπλέον, έχει σπουδάσει Life Coaching (Dip in Coach. Βlackford Centre for Coaching) και χρησιμοποιεί επιτυχώς τεχνικές αυτοβελτίωσης στις συνεδρίες διατροφής. Ο συνδυασμός γνώσεων coaching και κλινικής διατροφής βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα ως προς την ρύθμιση του βάρους διότι βοηθάει στην καλύτερη ψυχολογική προσέγγιση του ατόμου. Η κ. Γιαννιτσοπούλου αρθρογραφεί συστηματικά από το 2005 σε περιοδικά υγείας (Prevention, Shape, The Βοdy, Elle) και εφημερίδες, ενώ ασχολείται εντατικά με την απώλεια βάρους, την κλινική διατροφή, τις διατροφικές διαταραχές και τη διατροφή στα στάδια ζωής. Αυτή την περίοδο επίσης, γράφει κάποιο βιβλίο διατροφής. Μπορείτε να την βρείτε στο επιστημονικό διαιτολογικό κέντρο ‘Σώμα Υγιές’, Κωνσταντινουπόλεως 22 και Γρηγ. Λαμπράκη 315 στη Νίκαια- Πειραιά. Τηλ 2104933334, e-mail: info@somaygies.gr,

Αφήστε μια απάντηση