Αποτελεσματική η δράση της ΕΛΑΣ στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών

Δηλώσεις σχετικά με την κατάσχεση πάνω από 20 κιλών κοκαΐνης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών και την καύση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε χθες σε ειδικές εγκαταστάσεις

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης:

«Μια ακόμα σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Πρόκειται για συνολική ποσότητα πάνω από (22) κιλά κοκαΐνης, η όποια σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εισήχθη στη χώρα μας από Ιταλία, με φορτηγό όχημα μεταφορών, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Ακολούθως, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, που είχαν αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης, την 5η Δεκεμβρίου, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, ακινητοποίησαν το όχημα και κατάσχεσαν (1) κιλό και (258) γραμ. κοκαΐνης, πάνω από (2) κιλά λευκής σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως, ορθογώνιες μεταλλικές σφραγίδες με ανάγλυφα αποτυπώματα και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα για την επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Επιπλέον, συνέλαβαν τον 37χρονο ημεδαπό οδηγό του οχήματος και σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του βρήκαν επιπλέον και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι με γεμιστήρα, (40) φυσίγγια κρότου, ορθογώνια μεταλλικά καλούπια διαφόρων διαστάσεων και (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Τα ποιοτικά δεδομένα της έρευνας, σε συνδυασμό με τα ευρήματα, τη μεθοδολογία και το είδος της μεταφοράς των ναρκωτικών σκιαγραφούν το προφίλ μιας υπόθεσης που έχει προεκτάσεις στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών και για το λόγο αυτό συνεχίσαμε και διευρύναμε τις έρευνές μας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, το φορτηγό όχημα, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ερευνήθηκε εξονυχιστικά, κυριολεκτικά πόντο – πόντο, και εντοπίστηκε ειδική κρύπτη, που ήταν κατασκευασμένη με ιδιαίτερο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανίχνευση της.

Στην κρύπτη βρέθηκαν (21) περίπου κιλά κοκαΐνης σε (18) συσκευασίες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για την υπόθεση αυτή, εμπλουτίστηκε με τα καινούργια δεδομένα, ενώ ο συλληφθείς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από τις αρμόδιες Αρχές.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι για το αρχικό στάδιο των ερευνών μας, για την υπόθεση αυτή, είχε εκδοθεί Δελτίο Τύπου την 7η Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια η Εκπρόσωπος Τύπου, Αστυνόμος Β’ Ροτζιώκου Ιωάννα θα σας παρουσιάσει ένα βίντεο από χθεσινή καύση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και θα σας παραθέσει σχετικά στατιστικά στοιχεία.»

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου:

«Πρωινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου 2019, παρουσία της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται στη νομοθεσία και μετά από σχετική διάταξη των αρμόδιων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε καταστροφή με καύση σε υψικάμινο, εκατόν εβδομήντα τριών (173) δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, που είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά καταστράφηκαν, οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:

  • (86) περίπου κιλά ηρωίνης,
  • πάνω από (64) κιλά κοκαΐνης,
  • (2) τόνοι και (616) κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • πάνω από (6,5) κιλά κατεργασμένης κάνναβης,
  • (4.334) δενδρύλλια κάνναβης,
  • ποσότητες μεθαμφεταμίνης και (306) φαρμακευτικά δισκία.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω κατασχεθείσες – καταστραφείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αφορούν περισσότερες από εκατό (100) υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών τις οποίες χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιείται καταστροφή ναρκωτικών ουσιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τον όγκο των κατασχεθεισών ποσοτήτων, ενώ προαπαιτούμενο είναι η σχετική διάταξη εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών. Η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 12η Ιουνίου 2019.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στα ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών από τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίστηκαν πάνω από (12.000) υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές (14.440) άτομα, ενώ κατάσχεσαν περίπου (11) τόνους κάνναβης, πάνω από (365) κιλά ηρωίνης, περίπου (228) κιλά κοκαΐνης και πάνω από (34.200) ναρκωτικά χάπια.

Σας ευχαριστώ.»

Δείτε εδώ βίντεο από τον εντοπισμό της κοκαΐνης.

Δείτε εδώ βίντεο από την καύση ναρκωτικών.

Αφήστε μια απάντηση