Microsoft: Αποκάλυψε το νέο λογότυπο των Windows 10

Techblog.gr

Η Microsoft τροποποίησε σχετικά το λογότυπο των Windows καθώς και αρκετά εικονίδια εφαρμογών του λειτουργικού συστήματος. Ξέρουμε εδώ και σχεδόν έναν χρόνο ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής των εικονιδίων, εφαρμόζοντας τις αλλαγές πρώτα στο Office. Τώρα, φαίνεται ότι προχωράει στον επανασχεδιασμό πάνω από 100 εικονιδίων, καθώς και του λογότυπου των Windows.

Γιατί η Microsoft αλλάζει την εμφάνιση των εικονιδίων

Ο επανασχεδιασμός του λογότυπου των Windows και των εικονιδίων διαφόρων εφαρμογών αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου εκμοντερνισμού του λειτουργικού συστήματος και των εφαρμογών της εταιρείας.

Τα περισσότερα εικονίδια δεν παρουσιάζουν τρομερές αλλαγές, αλλά οι τροποποιήσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία τα κάνουν να αποκτούν καλύτερη συνοχή μεταξύ τους. Η Microsoft επικεντρώνει μέρος των προσπαθειών της στον καθαρισμό και την απλούστευση του περιβάλλοντος χρήστη του λειτουργικού της συστήματος.

Μέχρι τώρα, τα Windows 10 έχουν αρκετά ασυνεπή εικονίδια που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, και εμφανίζονται σε όλη την έκταση του λειτουργικού συστήματος. Μάλιστα, αν κάποιος σκαλίσει το OS θα βρει εικονίδια τα οποία δημιουργήθηκαν πριν δεκαετίες.

Κατά την παρουσίαση των Windows 10X είχαμε την ευκαιρία να δούμε το νέο λογότυπο του λειτουργικού της Microsoft. Το οποίο ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσει και για τις υπόλοιπες εκδόσεις. Αυτή η άποψη βασίζεται στο γεγονός ότι τα Windows 8 και 10 μοιράζονται το ίδιο λογότυπο με ελάχιστα διαφορετική απόχρωση.

Μετά τις ενσωματωμένες εφαρμογές του λειτουργικού, η Microsoft σχεδιάζει να επεκταθεί σε άλλα προγράμματα που αναπτύσσει η ίδια, καθώς και εφαρμογές τρίτων. Ο επανασχεδιασμός των Windows αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος