«Χριστούγεννα για όλο τον κόσμο» από την Ομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

«Χριστούγεννα για όλο τον κόσμο» από την Ομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής Φοιτητών/τριών Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο “Χριστούγεννα για όλο τον κόσμο” από την ερχόμενη Τετάρτη 18 έως την Παρασκευή 20 του μηνός.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα της Τετάρτη, στο κτίριο Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου με την παρουσίαση του έργου της ομάδας, των εμπειριών της και των μελλοντικών της δράσεων.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή 19 και 20 του μηνός θα πραγματοποιηθούν μουσικές παραστάσεις, Bazaar με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες και έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από τις δύο προηγούμενες αποστολές στην Κένυα (ώρες λειτουργίας 10.00-20.00), ενώ θα υπάρχουν λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους.

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής συστάθηκε και δραστηριοποιείται από το 2017 υπό την επιστημονική καθοδήγηση καθηγητών του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο των δράσεών της προγραμματίζει αποστολή το ερχόμενο καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.
Φέτος για πρώτη χρονιά στόχος της ομάδας είναι και η οργάνωση εσωτερικής αποστολής σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών με σκοπό την προσφορά ιατρικής βοήθειας και την παροχή τόσο φαρμάκων όσο και ειδών πρώτης ανάγκης.
Για το σκοπό αυτό, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις δράσεις της ομάδας θα διατεθούν για την ενίσχυση της Ιατρικής Αποστολής. Επίσης όποιος επιθυμεί να ενισχύσει το έργο της Ομάδας μπορεί να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και ό,τι άλλο επιθυμεί. Η συγκέντρωσή τους θα γίνεται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στεγάζεται στο κτίριο Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η παρουσία και το χειροκρότημα όλων θα δώσει στην ομάδα ώθηση για συνέχιση του σκοπού για τον οποίο πρωτοσυστάθηκε, δηλαδή την ανιδιοτελή προσφορά στο συνάνθρωπο!

www.ert.gr

Μίνα Μαυρογιάννη