Xiaomi: Ετοιμάζει clamshell smartphone με δεύτερη οθόνη σε pop-up μηχανισμό

Techblog.gr

Xiaomi Clamshell Foldable Dual Screen Pop Up

Αποτελεί ξεκάθαρα μία από τις πιο επαναστατικές τεχνολογίες της φετινής χρονιάς, και αρκετές εταιρείες προσπαθούν να δημιουργήσουν το δικό τους foldable smartphone. Η Xiaomi είναι μία από αυτές και πρόσφατα διέρρευσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δείχνει ένα foldable smartphone με clamshell σχεδιασμό, σαν το Motorola RAZR 2019.

Τι αποκαλύπτει η πατέντα

Η πατέντα κατατέθηκε στα μέσα του 2018, αλλά εγκρίθηκε μόλις στις 6 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τα έγγραφα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, το foldable smartphone της Xiaomi διπλώνει κάθετα, ακριβώς όπως το Motorola RAZR 2019, και το επερχόμενο Samsung Galaxy Fold 2.

Το foldable smartphone της Xiaomi θα έχει πολύ μικρά bezels και selfie κάμερα τοποθετημένη σε pop-up μηχανισμό, στον οποίο βλέπουμε την κάμερα, το LED flash και ένα ακόμη αισθητήρα.

Xiaomi Clamshell Foldable Dual Screen Pop Up

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του foldable smartphone της Xiaomi είναι η πίσω μεριά του pop-up μηχανισμού της selfie. Εκεί, υπάρχει μία δεύτερη μικρότερη οθόνη, η οποία προβάλλει ειδοποιήσεις, ενώ φιλοξενεί μία διπλή κάμερα και ένα τρίτο αισθητήρα ή το LED flash. Φαίνεται ότι αυτή η οθόνη ίσως παίζει τον ρόλο της πηγής φωτός κατά τη λήψη φωτογραφιών. Αν όντως το module περιέχει τρεις αισθητήρες χωρίς κάποιο LED flash.

Όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, πρόκειται απλά για μία πατέντα. Βέβαια, το γεγονός ότι έλαβε έγκριση δείχνει πως ακόμη και αν δεν βλέπουμε τον τελικό σχεδιασμό ενός smartphone, σίγουρα η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία σε κάποιο μελλοντικό μοντέλο της.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος