Oppo: Βίντεο δείχνει την under-display κάμερα σε δράση

Techblog.gr

Φέτος οι κατασκευάστριες smartphones προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν το notch από τις οθόνες των έξυπνων τηλεφώνων. Ωστόσο, μέχρι τώρα καμία δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα πραγματικά all-screen smartphone που δεν διαθέτει τουλάχιστον κάποιο μηχανισμό για τη selfie. Η Oppo και η Xiaomi αποκάλυψαν ότι εργάζονται σε under-display κάμερες τις οποίες όπως όλα δείχνουν έχουν σχεδόν έτοιμες.

Η under-display κάμερα σε δράση

Πρόσφατα, η Oppo έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς YouTubers και δημοσιογράφους τεχνολογίας να δοκιμάσουν την τεχνολογία της under-display κάμερας που αναπτύσσει. Όσοι βρέθηκαν στην Oppo INNO Day 2019 μπόρεσαν να πιάσουν στα χέρια τους, και να χειριστούν, ένα πρωτότυπο που διαθέτει τη νέα κάμερα της εταιρείας.

Oppo Under Display Camera Real Life Action

Η κάμερα βρίσκεται κάτω από την οθόνη, αλλά ο φακός είναι ορατός μόνο υπό συγκεκριμένες γωνίες και συνθήκες. Όταν ο χρήστης ενεργοποιήσει τη λειτουργία της λήψης selfie φωτογραφιών, τα pixel της οθόνης στο σημείο όπου βρίσκεται η κάμερα “απενεργοποιούνται”.

Αρκετοί δημοσίευσαν βίντεο και φωτογραφίες με το πρωτότυπο της Oppo, δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε πώς είναι η under-display κάμερα της εταιρείας, καθώς και πώς λειτουργεί.

Δεν είναι γνωστό αν η Oppo έχει ήδη έτοιμο κάποιο smartphone που διαθέτει την under-display κάμερα, ούτε και το πότε θα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο έξυπνο τηλέφωνο. Ωστόσο, δεν περιμένουμε να δούμε στην αγορά ένα smartphone με under-display κάμερα μέσα στο 2019.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος