Samsung Galaxy A 2020: Θα χρησιμοποιούν MediaTek Dimensity 5G SoC

Techblog.gr

Samsung Galaxy A Series 2020 MediaTek

Σύμφωνα με νεότερη αναφορά, η MediaTek θα προμηθεύσει τη Samsung με 5G επεξεργαστές, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στα μελλοντικά low-end μοντέλα της σειράς Samsung Galaxy A.

Οι επεξεργαστές της MediaTek στα smartphones της Samsung

Η MediaTek κυκλοφόρησε πρόσφατα το Dimensity 1000, ένα high-end 5G SoC το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιούν αρκετά smartphones που θα κυκλοφορήσουν το 2020.

Εκτός αυτού, η εταιρεία ανακοίνωσε και δύο mid-range 5G SoCs με κωδικούς μοντέλων MT6885 και MT6873, τα οποία μάλλον θα χρησιμοποιήσει η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια στα low-end Samsung Galaxy A Series το 2020.

Έχει γίνει γνωστό ότι η Samsung βρίσκεται σε επαφή με τη MediaTek με στόχο την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την παραγωγή οικονομικών 5G chipsets, τα οποία θα χρησιμοποιήσει σε όλα τα μελλοντικά low-end smartphones.

Τα κέρδη των δύο εταιρειών

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια έχει κλείσει την ODM βιομηχανία της στην Κίνα και επιδιώκει να αναθέσει την παραγωγή των low-end και mid-range smartphones σε τρίτους.

Αυτό δίνει την ευκαιρία σε εταιρείες όπως η MediaTek να συμμετέχουν στην παραγωγή προσιτών smartphones όπως τα Samsung Galaxy A, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα τους.

Η MediaTek αποτελεί βασικό παράγοντα στην ανάπτυξη και επέκταση του 5G και των συσκευών που το χρησιμοποιούν. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα, τόσο στις ίδιες όσο και στην αγορά των προσιτών 5G smartphones.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος