ActionAid: Για τα παιδιά του κόσμου το σπουδαιότερο δώρο είναι η ζωή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του Παιδιού η ActionAid υπενθυμίζει ότι η ζωή εκατομμυρίων παιδιών σε όλον τον κόσμο βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σήμερα 262 εκατομμύρια παιδιά και νέοι βρίσκονται εκτός σχολείων* με περισσότερα από τα μισά παιδιά που δεν φοιτούν στα σχολεία να ζουν στην Υποσαχάρια Αφρική. 650 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες αναγκάστηκαν να παντρευτούν πολύ πριν κλείσουν τα 18 τους χρόνια ενώ μέχρι το 2040 ένα στα τέσσερα παιδιά θα κατοικεί σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε νερό.

Η ActionAid, μέσω της Αναδοχής, στηρίζει παιδιά σε πολύ φτωχές κοινότητες στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, αλλά και συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Με όχημα την εκπαίδευση, τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη, προσπαθεί να φέρνει οριστικές αλλαγές στις ζωές των πιο περιθωριοποιημένων ανθρώπων. Συνεργάζεται στενά με τοπικές οργανώσεις, δουλεύει με ολόκληρες κοινότητες και ασκεί πίεση σε φορείς και κυβερνήσεις για να καταπολεμήσει τις πολιτικές και τις πρακτικές που διαιωνίζουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μέχρι σήμερα, έχει στηρίξει 83 κοινότητες και σήμερα συνεχίζει να στηρίζει 44 κοινότητες σε 18 χώρες.

Στην Ελλάδα, στηρίζει παιδιά, εφήβους και ενήλικες που ανήκουν σε ευάλωτες οικογένειες χαμηλού εισοδήματος μέσα από το Επίκεντρο, έναν χώρο στο κέντρο της Αθήνας, που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και προγράμματα με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

Η ActionAid αυτές τις γιορτές μας καλεί να γίνουμε όλοι Ανάδοχοι στο actionaid.gr/forma/ ή καλώντας στο 801 11 900 800 στην Ελλάδα και στο 22 100 399 στην Κύπρο για να κάνουμε τη ζωή των παιδιών, των οικογενειών και των κοινοτήτων τους καλύτερη και δικαιότερη. Με 0,82€ την ημέρα ο Ανάδοχος προσφέρει ένα σπουδαίο δώρο, ένα δώρο με μεγάλη δύναμη και διάρκεια.

Το πρόγραμμα Αναδοχής είναι το πιο αγαπητό πρόγραμμα της ActionAid στην Ελλάδα και την Κύπρο. Μέσω της Αναδοχής συνδέεστε με ένα συγκεκριμένο παιδί που ζει σε μία πολύ φτωχή κοινότητα της Αφρικής, της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής και χτίζετε μαζί του μια σχέση ζωής με αμφίδρομη επικοινωνία, ενώ παράλληλα αλλάζετε τη ζωή στην κοινότητά του.

*Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef.

Αφήστε μια απάντηση