Στάση εργασίας 09.00 – 15.00 από τις ενώσεις νοσοκομειακών

Στάση εργασίας 09.00 – 15.00 από τις ενώσεις νοσοκομειακών

ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ και ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξαν στάση εργασίας από τις 09.00 – 15.00 και συγκέντρωση στις 10.00 στην Αίγλη Ζαππείου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται ώστε να εμποδίσουν την διοργάνωση ημερίδας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Αίγλη Ζαππείου, για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

«Για να προωθήσει την ατζέντα της ΝΔ στην υγεία ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) διοργανώνει ημερίδα στην Αίγλη Ζαππείου» καταγγέλουν ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ και κάνουν λόγο για απόπειρα σύμπραξης του δημοσίου με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, όταν μάλιστα η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο ιδιωτικοποιημένα συστήματα υγείας».

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Αιτία πολέμου» είναι για τη Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας  «η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία, η μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)».

Σχετική είδηση: Απεργούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι – Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας

www.ert.gr

Σοφία Χούντα