Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μολότοφ, χημικά και δεκάδες προσαγωγές στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια.  Σημειώνεται ότι στις 9 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Ένταση στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Εξαρχείων όπου κατέληξε η κεφαλή της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου . Νωρίτερα ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Χαρ.Τρικούπη και Ναυαρίνου .Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς .

Η ένταση μεταφέρθηκε στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων.

Περισσότερες από 30 οι προσαγωγές και συλλήψεις από την περιοχή των Εξαρχείων

Σε περισσότερες από 30 προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αυτή την στιγμή η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι ήρεμη. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πλατεία και το υδροβόλο όχημα «Αίας» της αστυνομίας προχώρησε και σε ρίψη νερού για να σβήσει κάποιες φωτιές .

Επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8:00 απόψε στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια πορείας, με αφορμή την 11η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πέταξαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ που τους ακολουθούσαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χρήση χημικών και στην συνέχεια καταδίωξαν τους κουκουλοφόρους στην οδό Κορίνθου.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ. παραμένουν σε ετοιμότητα στο κέντρο της Πάτρας.

 Ολοκληρώθηκαν οι δύο πορείες στην Θεσσαλονίκη 

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πορείες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη και μαζικότερη, στην οποία συμμετείχαν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων, ξεκίνησε από την Καμάρα, κατέβηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκε στην Τσιμισκή και κατέληξε στο αρχικό σημείο.

Kλούβες της Αστυνομίας δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Συντριβανίου, κόβοντας τον δρόμο προς το ΑΠΘ, ενώ κατά μήκος της οδού Μελενίκου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Η δεύτερη πορεία, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ξεκίνησε, επίσης, από την Καμάρα, κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, ανέβηκε στην οδό Αριστοτέλους και ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών πήγε προς το κτίριο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαλύθηκαν.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκε.

 Μικρή ένταση στο τέλος της πορείας στα Χανιά

Με μικρή ένταση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ, η πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για τα 11 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η ένταση προκλήθηκε όταν μετά το τέλος της πορείας και ενώ είχε φύγει το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων, μικρή ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες προς το σημείο που βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, και ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς το μέρος της ομάδας των νεαρών που απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Νωρίτερα, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, εκπροσώπων φορέων, και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, ενώ έγραψαν με την χρηση σπρέι, συνθήματα στην κεντρική είσοδο και σε τοίχους του δημαρχείου, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αφήστε μια απάντηση