O Β. Κόκκαλης για τις εξαγγελίες Βορίδη για τους αγρότες

O Β. Κόκκαλης για τις εξαγγελίες Βορίδη για τους αγρότες

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη από τη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, σε ένα ακόμη ρεσιτάλ άγνοιας των όσων συμβαίνουν στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, έσπευσε να εξαγγείλει από τη Θεσσαλονίκη, όλα όσα η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν σχεδιάσει, ανακοινώσει και δρομολογήσει εδώ και… χρόνια!
Σαν μικρό παιδί που για πρώτη φορά με θαυμασμό ανακαλύπτει ότι ο ουρανός έχει… αστέρια και φεγγάρι, ο κ. Βορίδης μίλησε για χρηματοδοτικά προγράμματα ύψους 600 εκ. ευρώ, μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Και καλά… ο ίδιος δε γνωρίζει από αγροτικά και το έχει ομολογήσει κυνικά και δημόσια. Αυτοί που τον περιστοιχίζουν γιατί τον αφήνουν να εκτίθεται;
Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο της άγνοιας, μιλά για άνοιγμα στην αγορά της Κίνας, αν και είμαι βέβαιος πως η εμπειρία του σε διαπραγματεύσεις διμερών εμπορικών σχέσεων είναι ίδια, όσο μ’ εκείνη ως αστροναύτη! Κανένας δεν τον ενημέρωσε επίσης πως για το «άνοιγμα» στη μεγαλύτερη ασιατική αγορά, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου έδωσε διπλωματικές μάχες τόσο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 12ης Συνόδου Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Κίνας, όσο και στη Σαγκάη όπου με έργα, με σκληρή διαπραγμάτευση και όχι λόγια, πετύχαμε την ουσιαστική ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.
Συγχαρητήρια στον κ. Βορίδη λοιπόν για τις εξαγγελίες του, που αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πως η τοποθέτησή του στο υπουργείο από τον κ. Μητσοτάκη, έγινε καθαρά για λόγους «εσωκομματικής ισορροπίας» της μετριοπαθούς με την άκρα δεξιά, πέρα και μακριά από τις μεγάλες ανάγκες της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας.
Υ.Γ. Είμαι βέβαιος πως σύντομα ο κ. Βορίδης, εξίσου ενθουσιασμένος, θα εξαγγείλει το ακατάσχετο των αγροτικών επιδοτήσεων.»

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος