Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τις απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας σε σχετική ανακοίνωση της «χαιρετίζει και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την αυριανή 24ωρη απεργία 5/12 των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, η εργοδοσία της οποίας την Δευτέρα 02/12/2019 προχώρησε με περισσό θράσος σε 24 απολύσεις εργαζομένων του RBU.

Εργαζόμενοι που το προηγούμενο χρονικό διάστημα αρνήθηκαν να υποκύψουν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της τράπεζας για μεταφορά στην εταιρεία «Intrum» που ανέλαβε τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, εργαζόμενοι που αρνήθηκαν «οικειοθελώς» να αλλάξουν τις συμβάσεις τους ή να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες της τράπεζας μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Η απόφαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι η ίδια επιχείρηση που απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, που υλοποιεί τις αντεργατικές δεσμεύσεις για το τραπεζικό σύστημα στις οδηγίες της ΕΕ και την AGENDA 2020-23.
Η κερδοφορία των τραπεζιτών και τα επιχειρηματικά τους σχέδια απαιτούν θυσίες εργαζομένων χωρίς τέλος, για να προκύψει η αναιμική καπιταλιστική ανάπτυξη με κέρδη για τους λίγους και ανεργία – φτώχεια για τους πολλούς. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και να μην προχωρήσουν τα αντεργατικά σχέδια των τραπεζιτών».

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος