Κάλεσμα ενίσχυσης του μπλόκου στον κόμβο της Γαλήνης από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας

Κάλεσμα ενίσχυσης του μπλόκου στον κόμβο της Γαλήνης από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας

Ανακοίνωση μέσω της οποίας χαιρετίζει τους αγρότες του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου που έστησαν μπλόκο στον κόμβο Γαλήνης, εξέδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Μέσω της ανακοίνωσης απευθύνεται κάλεσμα στους αγρότες «που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν σήμερα να ενισχύσουν με τα τρακτέρ και την παρουσία τους το μπλόκο αύριο.
Τα αιτήματα μας είναι δίκαια, είναι αιτήματα επιβίωσης και συνέχισης της καλλιέργειας και αν δεν ικανοποιηθούν αργά ή γρήγορα η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών θα εγκαταλείψει την γη.
Διεκδικούμε τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα μεροκάματο ώστε να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες και να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής που ως τώρα μόνο αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είδαμε από την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή που βρίσκει και δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, κλινικές, αεροπορικές εταιρείες για επιστροφή ΕΦΚ και αφορολόγητο πετρέλαιο δεν βρίσκει λέει να δώσει ούτε ένα ευρώ στο αγροτικό πετρέλαιο που είναι δυόμιση φορές ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Πληρώνουμε ακριβότερα 3 φορές τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα.
Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους αγρότες που διστάζουν, δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των αγώνων, κάποιοι εξ αυτών ισχυρίζονται ότι με τους αγώνες δεν κερδίζουμε τίποτα. Ότι έχουμε κερδίσει ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας με τα τρακτέρ στους δρόμους, κερδίσαμε πολλά, ανακόψαμε και αναστείλαμε χειρότερα μέτρα που οι κυβερνήσεις είχαν στα συρτάρια και από τον φόβο των τρακτέρ και κινητοποιήσεων δεν τα υλοποιούν. Το αφορολόγητο, το ακατάσχετο στους λογαριασμούς, ότι για 5 χρόνια τώρα δεν πληρώνουμε φόρο επιτηδεύματος και πολλά άλλα είναι κατάκτηση των αγώνων μας.
Απευθυνόμαστε και στους αγρότες που δεν θέλουν να «δυσαρεστούν» την εκάστοτε κυβέρνηση και τον εκάστοτε βουλευτή και τους λέμε ότι τα προβλήματα δημιουργούνται από τις κυβερνητικές επιλογές και οι αγώνες μας είναι για να διεκδικήσουμε βιώσιμες λύσεις επειδή οι κυβερνήσεις διαχρονικά στέκονται εχθρικά απέναντι μας. Όσοι δεν θέλουν να «δυσαρεστούν» την κυβέρνηση και τον βουλευτή να ξέρουν ότι θα είναι «δυσαρεστημένη» η τσέπη τους και η οικογένεια τους που δεν τα βγάζει πέρα με αυτές τις πολιτικές.
Είτε εμείς θα ανατρέψουμε τις πολιτικές στους δρόμους είτε θα αφανιστούμε, μέση λύση δεν υπάρχει».

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος