Συνάντηση Κεραμέως – ΕΣΑμεΑ για αλλαγές σε όλη την εκπαιδευτική νομοθεσία

Συνάντηση Κεραμέως – ΕΣΑμεΑ για αλλαγές σε όλη την εκπαιδευτική νομοθεσία

Με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) συναντήθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ειδικότερα με τον πρόεδρο, Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον αντιπρόεδρο, Αντώνη Χαροκόπο, τον γενικό γραμματέα, Ιωάννη Λυμβαίο, καθώς και το μέλος της ελεγκτικής επιτροπής, Ανδρέα Λίβανο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Κατά τη συνάντηση η Υπουργός και οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας συζήτησαν για τη σύσταση επιτροπής σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ, η οποία θα προτείνει αλλαγές σε όλη την εκπαιδευτική νομοθεσία για τα άτομα με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα επιπλέον αιτήματα της ΕΣΑμεΑ, η κα Κεραμέως τους διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο εξετάζει την εισαγωγή νέων θεματικών στα σχολεία που στόχο έχουν – ανάμεσα σε άλλα – το σεβασμό στον άλλον και τη διαφορετικότητα. Η Υπουργός υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως είναι υποχρέωση όλων μας να αγωνιστούμε «για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο, βιώσιμο, για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.»

Στο ίδιο πνεύμα, η Υπουργός ενημέρωσε ότι στα Πανεπιστήμιο ήδη θεσμοθετούνται οριζόντιες αξιολογήσεις σε θεματικές που συμπεριλαμβάνουν και την πλήρη ισότητα δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά αξιολογούν και την προσβασιμότητα ΑμεΑ στους χώρους των ΑΕΙ».

Η ΕΣΑμεΑ

Μετά την Ημερίδα του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας για την 3η Δεκέμβρη, που η Συνομοσπονδία την κρίνει επιτυχημένη και μεταδόθηκε με live streaming, ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες της για όποιον/α θέλει να τις παρακολουθήσει, είναι πλέον διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση