Δεκαπέντε τόνοι ανθρωπιστική βοήθεια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας

Στους δεκαπέντε τόνους εκτιμάται το φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη των σεισμοπλήκτων της Αλβανίας.

«Νομίζω ότι συνολικά η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται στο πλαίσιο της δικής μας δράσης θα φτάσει τους 15 τόνους σε όλη την Κεντρική Μακεδονία» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Ασλανίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη όλα τα φορτία που συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία σε μεγάλες πόλεις όλης της Περιφέρειας θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

«Την Παρασκευή όλα τα κοντέινερς θα βρίσκονται μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και, παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, θα αναχωρήσουν για την αποστολή της βοήθειας στο Δυρράχιο και τη Θουμάνα της Αλβανίας. Επικεφαλής της αποστολής θα είμαι εγώ προσωπικά προκειμένου να δω ιδίοις όμμασι ότι η αποστολή θα παραδοθεί στους σεισμόπληκτους» σχολίασε ο κ. Ασλανίδης.

Επισήμανε, άλλωστε, ότι στην προσπάθεια της Περιφέρειας συνέβαλαν δήμοι, σχολεία, ενορίες και ομάδες πολιτών και γνωστοποίησε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η πρώτη αποστολή, στόχος της Περιφέρειας είναι να οργανώσει και δεύτερη μέχρι τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι η αναγκαιότητα θα συνεχίσει να υφίσταται.

Αφήστε μια απάντηση