Δήμος Αθηναίων: 300 προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα

Τριακόσια ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Αθηναίων, στον Αγ. Ανδρέα μέχρι τις 15 Μαρτίου 2020.

Αυτό προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που συνήψε ο δήμος με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και ενέκρινε, στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αθηναίων θα βρίσκεται επίσης σε διαρκή συνεργασία με το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες «για περαιτέρω πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ουσιαστικής ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων».

«Η ανθρωπιά μπορεί να μην διδάσκεται αλλά μεταδίδεται. Ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά η Αθήνα δυναμώνει το μήνυμα της. Να μεταδώσουμε την ανθρωπιά, τον πολιτισμό και να αγκαλιάσουμε κάθε παιδική ψυχή που υποφέρει. Είναι ο σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ακόμη ότι «μετά την αναχώρηση των παιδιών, οι εγκαταστάσεις θα προετοιμαστούν έγκαιρα για την υποδοχή όλων όσοι φιλοξενούνται κάθε χρόνο στον Άγιο Ανδρέα (ανηλίκων και ενηλίκων) με την ευθύνη του Δήμου Αθηναίων».

Επίσης υπογραμμίζεται ότι τόσο τα έξοδα παραμονής των παιδιών στον Άγιο Ανδρέα όσο και τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων στο διάστημα αυτό αλλά και μετά την αναχώρηση τους θα καλυφθούν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Αφήστε μια απάντηση