Κέρκυρα: Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο στο «Πολύτεχνο»

Κέρκυρα: Συνεχίζεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο στο «Πολύτεχνο»

Tο Ιταλικό-Ισπανικό Σπουδαστήριο Α.Μanzoni εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών φιλοξενεί στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ το 5° περιοδεύον αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο 2019 “ΑΡΩΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ”

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα διοργανώνεται από την Ιταλική Πρεσβεία και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και του Tempo Forte Ιταλία-Ελλάδα 2019. Το Tempo Forte είναι μια πρωτοβουλία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με Ιταλικούς και Ελληνικούς φορείς, ιδρύματα, καλλιτέχνες και φίλους της κουλτούρας για να φέρει “περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία”.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ώρα 21.15
Nuovo Cinema Paradiso (1988) Giuseppe Tornatore
Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία…
Η ιστορία της ταινίας είναι βασισμένη στη ζωή του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε.
Η ταινία απέσπασε 25 βραβεία και 31 διακρίσεις σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1990, το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας κ.ά.

trailer:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
13 Νοεμβρίου …………… Perfetti Sconosciuti (2016) Paolo Genovese
20 Νοεμβρίου …………… Come Dio Commanda (2008) Gabriele Salvatores
27 Νοεμβρίου …………… Io e Te (2012) Bernardo Bertolucci
4 Δεκεμβρίου ……………..Nuovo Cinema Paradiso (1988) Giuseppe Tornatore

ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ Σχολεμβούργου 39 // είσοδος Νέου Φρουρίου // Κέρκυρα
ώρα προβολων 21.15 // είσοδος ελεύθερη

www.ert.gr

Μαρία Παγκράτη