Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΣΕΚΕΕ

Techblog.gr

Ο ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας) ανακοινώνει τη στρατηγική του επιλογή για τη μετεξέλιξη του συνδέσμου σε φορέα που εκφράζει τις καινοτομικές επιχειρήσεις και φορείς που αξιοποιούν τις ψηφιακές επικοινωνίες και συναφείς τεχνολογίες, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, Industry 4.0.

Ο ΣΕΚΕΕ επιδιώκει να συμβάλλει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των στρατηγικών κλάδων της οικονομίας αι ιδιαίτερα των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ακόμη πιο ενεργά σε σχετικές πρωτοβουλίες έχοντας καταρτίσει ένα στρατηγικό πλάνο, το οποίο βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

Εξωστρέφεια

Συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία της προηγούμενης οκταετίας, ο ΣΕΚΕΕ επιδιώκει να αναδείξει την Ελλάδα της ψηφιακής καινοτομίας στα μεγάλα διεθνή γεγονότα και αγορές και ιδιαίτερα στους βασικούς τομείς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας: Τουρισμό, Ναυτιλία, Μεταφορές, Logistics, Υγεία & ΕυΖειν – mHealth, Αγροδιατροφή, Ενέργεια, Κατασκευές,ΙοΤ, Smart Cities, eGov, Fintech, Games.

Συνέργειες

Στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης η συνέργεια και μεταξύ των μελών του ΣΕΚΕΕ, και σε επίπεδο κοινών δράσεων με το ψηφιακό οικοσύστημα της χώρας, είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη στο διεθνές ανταγωνιστικό περβάλλον. Τα μέλη του ΣΕΚΕΕ ως Digital Transformation Innovators φιλοδοξούν να ενδυναμώοουν την παρουσία τους στο παγκόσμιο επιχειρείν, με άμεση συμμετοχή και δράση στο αντίστοιχο φάσμα της καινοτομίας.

Θεσμικές Παρεμβάσεις

Ο ΣΕΚΕΕ, από την ίδρυσή του, διαβουλεύεται με την Πολιτεία συμμετέχοντας δημιουργικά στη διαμόρφωση ανάπτυξιακών πολιτικών και δράσεων βασισμένων στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια. Σήμερα, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις του αγκόσμιου περιβάλλοντος, , προσανατολίζει τον συμβουλευτικό και όπου χρειάζεται παρεμβατικό του ρόλο στην υποστήριξη της διαδικασίας ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας που μόλις έχει αρχίσει και της ανάπτυξης “ψηφιακής ετοιμότητας” και δεξιοτήτων.

Αναφερόμενος στην ανανεωμένη στρατηγική του ΣΕΚΕΕ, ο πρόεδρός του, Παντελής Αγγελίδης τόνισε: «Σε έναν κόσμο που αναπτύσσεται ταχύτατα ως αποτέλεσμα ανατρεπτικών τεχνολογιών, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω. Θεωρούμεότι αυτό είναι μία σημαντική ευκαιρία. Μία ευκαιρία που απαγορεύεται να χαθεί. Η τεχνογνωσία της χώρας είναι επαρκής. Αυτό που καλούμαστε να δείξουμε είναι αποφασιστικότητα και συνεργατικότητα. Ο ΣΕΚΕΕ παίρνει την πρωτοβουλία να μετεξελιχθεί ο ίδιος και να ανοίξει το διάλογο ώστε οι εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας της χώρας να συμβάλουν στις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της».

Σχετικά με τον ΣΕΚΕΕ

O ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας) είναι ο σύνδεσμος των επιχειρήσεων που δημιουργούν εφαρμογές και υπηρεσίες στις κινητές συσκευές και το διαδίκτυο. Στο οικοσύστημα των μελών του συμμετέχουν περισσότερα από 4.000 στελέχη με πλούσια τεχνογνωσία, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Ο συνολικός κύκλος εργασιών του κλάδου ξεπερνάει τα 400 εκ. € με σημαντική παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες.

Techblog.gr

Αλέξανδρος Παππάς