Στο Διαβολόρεμα η νέα κλειστή δομή στη Λέσβο- Αντιδράσεις από το δήμο Δυτικής Λέσβου

Στο Διαβολόρεμα η νέα κλειστή δομή στη Λέσβο- Αντιδράσεις από το δήμο Δυτικής Λέσβου

Αποφασίστηκε απ ότι φαίνεται η τοποθεσία που θα δημιουργηθεί η νέα κλειστή δομή προσφύγων στη Λέσβο. Όπως δημοσίευσε η σελίδα «στο Νησί» η θέση που επελέγη είναι η θέση Διαβολόρεμα  στο δρόμο προς Καλλονή μετά τους Λάμπου Μύλους δεξιά μέσα στο δάσος.

Αυτό φαίνεται να ανακοίνωσε σήμερα ο συντονιστής για το προσφυγικό υφυπουργός εθνικής άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής που επισκέφθηκε το νησί , συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη και την συντονίστρια για την προστασία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων Ειρήνη Αγαπηδάκη. Επισκέφθηκαν το ΚΥΤ Μόριας και στη συνέχεια ο κύριος Στεφανής συμμετείχε σε σύσκεψη με τους δύο δημάρχους και τον περιφερειάρχη ενώ στη συνέχει επισκέφθηκαν την συγκεκριμένη περιοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μας είπε ότι «δεν ανακοινώθηκε τελεσίδικα, ειδαμε αυτό το μέρος αλλά ο Υπουργός είδε και άλλα σημεία. Θα δούμε».

Αντίθετα ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος επιβεβαιώνει στην ΕΡΤ Αιγαίου την τοποθεσία ως απόφαση δημιουργίας θέσης της νέας δομής και  σε αναρτησή του ενημερώνει ότι αύριο συγκαλεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ενώ τη Δεύτερα ο δήμος θα μείνει κλειστός, αν και το σημείο ανήκει διοικητικά στο δήμο Μυτιλήνης.

«Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στις 17.00,στο ΕΠΑΛ Καλλονής. Παρόλο που ο χώρος που έχει προταθεί για την δημιουργία της κλειστής δομής είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης, το ζήτημα αφορά ολόκληρο το νησί. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου θα είναι από την Δευτέρα κλειστός και η παραίτηση του Δημάρχου στην διάθεση της διοίκησης από σήμερα. Έχει ήδη προταθεί να γίνει κοινή συνεδρίαση των δύο δημοτικών συμβουλίων ώστε με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη να αντιδράσουμε από κοινού και δυναμικά. Τα ψέματα και τα πολλά λόγια τελείωσαν.»

The post Στο Διαβολόρεμα η νέα κλειστή δομή στη Λέσβο- Αντιδράσεις από το δήμο Δυτικής Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb