Σκληρή και πολύπλευρη απάντηση της Αθήνας στη νέα επίθεση από τον Ταγίπ Ερντογάν

Σκληρή και πολύπλευρη απάντηση της Αθήνας στη νέα επίθεση από τον Ταγίπ Ερντογάν

Σκληρή και πολύπλευρη απάντηση της Αθήνας στη νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαίτησε συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και επέμεινε στη συμφωνία της χώρας του με τη Λιβύη. Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν στα εγκαίνια του αγωγού TAP, προκαλώντας την αντίδραση του παριστάμενου υφυπουργού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας καταδίκασε και το Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η παρανομία δεν παράγει δίκαιο.

Να καταγγείλει το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης ως παντελώς ανυπόστατο, κάλεσε την ΕΕ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Από την πλευρά του, ο κ.Ταγιάνι τάχθηκε με τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου για την τήρηση από την Τουρκία των δημοκρατικών αρχών και αξιών.

Ανιστόρητη, αγεωγράφητη και εκτός διεθνούς δικαίου η στάση της Τουρκίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Οι συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας θα τεθούν στις συναντήσεις που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στις 4 Δεκεμβρίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, και στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Νέες προκλήσεις Ερντογάν-Έντονη αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας-Το παρασκήνιο (video)

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου