Μάλτα: Aνανέωση εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Μουσκάτ από το εργατικό κόμμα

Μάλτα: Aνανέωση εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Μουσκάτ από το εργατικό κόμμα

Παρά τις έντονες πιέσεις να δηλώσει παραίτηση αφού φέρεται να παρενέβη στην έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, έλαβε την υποστήριξη του Εργατικού Κόμματος του οποίου ηγείται ώστε να μείνει στη θέση του πιθανόν έως τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στην πρωτεύουσα Βαλέτα ζητώντας την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Μουσκάτ καθώς κλιμακώνεται η κρίση σε σχέση με την έρευνα για τη δολοφονία της Καρουάνα.

To Σάββατο, πηγές του Εργατικού Κόμματος είχαν δηλώσει ότι το κόμμα θα επέλεγε νέο ηγέτη στις 18 Ιανουαρίου και ότι ο Μουσκάτ «θα παραιτείτο επισήμως όταν θα είχε επιλεγεί ο νέος αρχηγός».

Ο Μουσκάτ που είναι στην εξουσία από το 2013 συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση με 36 βουλευτές και υπουργούς του Εργατικού του Κόμματος.

«Το σύνολο της ομάδας υποστήριξε τον Τζόζεφ Μουσκάτ και του είπαμε ότι η απόφαση ήταν δική του για το πότε θα παραιτηθεί. Η εκλογή του νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 18 Ιανουαρίου και έως τότε θα παραμείνει αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός», ανέφερε πηγή του κόμματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Μουσκάτ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Οικονομίας Κρις Καρντόνα, ο οποίος έθεσε εαυτόν σε διαθεσιμότητα στα μέσα της εβδομάδας, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-dpa

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος