Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο

ΤΟ ΚΚΕ είναι εδώ για να δώσει απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που τρέχει πάνω στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε σήμερα από τη Λάρισα ο γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας σε συνεστίαση του κόμματος, στο κλειστό γήπεδο Αλκαζάρ, απευθύνθηκε στους αγρότες σημειώνοντας πως «για μια άλλη χρονιά αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλη απάτη πως με τα ποιοτικά αγροτικά προιόντα και τις εξαγωγές, την εξωστρέφεια όπως λένε, θα αυγατίσει το εισόδημα τους. Βιομήχανοι, μεγαλέμποροι που κυριαρχούν στην αγορά, διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προιόντα με κριτήριο το κέρδος… Στη ληστεία του μόχθου και οι κυβερνήσεις, όπως η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και αυτή της Ν.Δ, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ γα έκπτωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο… Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω κάθε σκέψη για αύξηση των εισφορών».
Η γραμμή που μπορεί να δώσει ανάσα και προοπτική στους βιοπαλαιστές αγρότες είναι το δυνάμωμα της κοινής δράσης μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό τονίζοντας πως η χώρα μας μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών και επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος του η οποία προβλέπει την άμεση κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και της συμφωνίας του Δουβλίνου, την στελέχωση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών με ευθύνη του κράτους, ώστε να γίνεται γρήγορα η καταγραφή των αιτούντων άσυλο και τη δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.
Κλείνοντας την ομιλία του ο γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε οξεία κριτική στον νόμο για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα ο οποίος μετατρέπει όπως είπε τον υπουργό Εργασίας σε πασά που ελέγχει τα σωματεία, αλλά και στο δόγμα «νόμος και τάξη» και τόνισε με έμφαση πως η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, αν νομίζει πως θα βγει άβρεχτη από την πολιτική που εφαρμόζει»

www.ert.gr

Μίνα Μαυρογιάννη