Redmi Note 7 Pro: Έπιασε φωτιά ενώ το χρησιμοποιούσαν

Techblog.gr

Redmi Note 7 Pro Fire In Use

Πρόσφατη αναφορά αποκαλύπτει ότι ένα Redmi Note 7 Pro τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο Song Yujie, κάτοικος της Zhoukou στην επαρχία Henan, στις 27 Νοεμβρίου ανέφερε ότι το Redmi Note 7 Pro που είχε αγοράσει για τον πατέρα του έπιασε φωτιά ενώ το χρησιμοποιούσε.

Τι συνέβη και γιατί έπιασε φωτιά

Ο Song Yujie αγόρασε το smartphone από το Xiaomi Mall στην Κίνα στις 24 Ιουλίου και το περιστατικό συνέβη στις 29 Οκτωβρίου, τρεις μήνες μετά την αγορά. Σύμφωνα με την αναφορά του αγοραστή, ο πατέρας του είχε αφήσει το Redmi Note 7 Pro στο πάπλωμα και παρακολουθούσε βίντεο, μέχρι που κοιμήθηκε.

Κάποια στιγμή, ο πατέρας του ξύπνησε διότι μύριζε σαν κάτι να καίγεται. Άμεσα διαπίστωσε ότι το smartphone είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Το πάπλωμα καταστράφηκε στο σημείο όπου βρισκόταν το Redmi Note 7 Pro και ο κάτοχος του κάηκε ελαφρώς στα χέρια, στην προσπάθεια του να σβήσει τη φωτιά. Όσον αγορά το τηλέφωνο, την κατάληξη του μπορείτε να τη δείτε στη φωτογραφία που ανέβασε ο Song Yujie στο διαδίκτυο.

Η εξυπηρέτηση πελατών της Xiaomi δήλωσε ότι δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα στο τηλέφωνο που να δικαιολογεί την ανάφλεξη του. Με απλά λόγια, το τμήμα service είπε πως το smartphone πήρε φωτιά εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δίνει εγγύηση 18 μηνών στα Redmi Note 7 Pro, το συγκεκριμένο δεν καλύπτεται από αυτή. Οπότε, δεν πρόκειται να γίνει αντικατάσταση του smartphone που αγόρασε ο Song Yujie στον πατέρα του.

Το δεύτερο περιστατικό σε μικρό χρονικό διάστημα

Η παραπάνω περίπτωση είναι παρόμοια με αυτή του Chavhan Ishwar. Το Redmi Note 7S, που είχε αγοράσει μόλις πριν έναν μήνα, έπιασε φωτιά ενώ ήταν σε κατάσταση αδράνειας πάνω στο γραφείο του.

Τότε, η Xiaomi Ινδίας είχε δηλώσει ότι δεν ευθυνόταν το τηλέφωνο για τη φωτιά, αλλά εξωτερικοί παράγοντας. Φυσικά, δεν αντικατέστησαν το smartphone του Chavhan Ishwar.

Εσείς είστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα κατασκευής των smartphone της Xiaomi; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος