«Τσώρτσιλ» – Ένα έξοχο ιστορικό, βιογραφικό δράμα στην ΕΡΤ2

«Τσώρτσιλ» – Ένα έξοχο ιστορικό, βιογραφικό δράμα στην ΕΡΤ2

Με αφορμή την επέτειο γέννησης του Ουινστον Τσορτσιλ (30 Νοεμβρίου 1874), η ΕΡΤ2 μεταδίδει -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- την ιστορική, βιογραφική δραματική ταινία «Τσώρτσιλ» (Churchill), παραγωγής Αγγλίας 2017, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στις 23:00.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Τεπλίτζκι.

Σενάριο: Άλεξ φον Τούνζελμαν.

Πρωταγωνιστούν: Μπράιαν Κοξ, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζον Σλάτερι, Τζέιμς Πιούρφοϊ.

Διάρκεια110΄

Υπόθεση: Ιούνιος του 1944. Οι δυνάμεις των Συμμάχων στέκονται στο χείλος του γκρεμού. Ένας τεράστιος στρατός έχει μυστικά μαζευτεί στις νότιες ακτές της Βρετανίας, έτοιμοι να ανακτήσουν την κατακτημένη από τους ναζί Ευρώπη. Ένας άντρας βρίσκεται στο δρόμο τους: ο Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Πίσω από την εικονική του φιγούρα και τους ευφάνταστους λόγους, βρίσκεται ένας άντρας που έχει έρθει αντιμέτωπος με τον πολιτικό εξευτελισμό, τη στρατιωτική αποτυχία και την οργανική δυσκολία στο να εκφέρει λόγο.

Φοβούμενος μην επαναληφθεί η τρομακτική σφαγή του 1915 στις ακτές της Καλλίπολης, και καταβεβλημένος από τα χρόνια του πολέμου, ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι η σκιά του ήρωα που αμύνθηκε στη μαζική επίθεση του Χίτλερ.

Αν η απόβαση τώρα αποτύχει, τρομοκρατείται στην ιδέα να τον θυμούνται ως τον αρχιτέκτονα της σφαγής. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους, ο στρατηγός Αϊζενχάουερ και ο στρατάρχης Μοντγκόμερι είναι αντίθετοι στις προσπάθειες του Τσώρτσιλ να σταματήσει την επιχείρηση. Ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ πρέπει να μεσολαβήσει.

Μόνο με τη συμπαράσταση της ευφυούς, αλλά ευέξαπτης συζύγου του, Κλεμεντίν, ο πρωθυπουργός μπορεί να αποφύγει τη φυσική και πνευματική κατάπτωση.

www.ert.gr

Γραφείο Τύπου ΕΡΤ