Συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ – Σε εξέλιξη το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (live – video)

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ – Σε εξέλιξη το 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (live – video)

Σε συντονισμένες διεθνείς ενέργειες προχωρά η Αθήνα, με στόχο να ανακόψει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και να αναδείξει το ζήτημα της αύξησης των προσφυγικών ροών. Τα θέματα αυτά θα θέσει ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο Τραμπ στις 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, ενώ κλείδωσε και η συνάντηση των δύο ανδρών στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, συνεχίζεται με ομιλίες εκπροσώπων των κομμάτων, εισηγήσεις προσκεκλημένων και τοποθετήσεις των συνέδρων, το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, που έχει ως στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φυσιογνωμία του κόμματος.

Δείτε το Live

Την Παρασκευή, ανοίγοντας την αυλαία του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός επισήμανε τη βούληση της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε μία νέα εποχή, συνδυάζοντας τον πολιτικό φιλελευθερισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας, της παιδείας και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέψει αλαζονικές συμπεριφορές, ενώ διεμήνυσε στην Τουρκία ότι οι προκλήσεις της δεν θα μείνουν αναπάντητες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Οι Έλληνες είμαστε λίγοι να είμαστε χωρισμένοι», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 13ου συνεδρίου της ΝΔ. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε στις 19.30 ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθύνοντας χαιρετισμό. Το συνέδριο θα συνεχιστεί έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Σχετική είδηση:

Στις 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο γεύμα εργασίας Μητσοτάκη-Τραμπ

Συνέδριο ΝΔ- Κ.Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι» (video)

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος