Εξόρμηση της Τροχαίας για «κόντρες» σε Λυκαβηττό και Βουλιαγμένη

Εξόρμηση της Τροχαίας για «κόντρες» σε Λυκαβηττό και Βουλιαγμένη

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Τροχαίας για να αντιμετωπίσει τις κόντρες,τους αυτοσχέδιους αγώνες μεταξύ οδηγών. Πεδίο δράσης και αυτή τη φορά, ο Λυκαβηττός, αλλά και η Βουλιαγμένη.

Οι ειδικές εξορμήσεις της Τροχαίας Αττικής, έγιναν Πέμπτη και Παρασκευή βράδυ στον Λυκαβηττό και στη Βουλιαγμένη από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 552 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 228 παραβάσεις που αφορούν υπερβολικό θόρυβο, παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, φιμέ τζάμια, επικίνδυνη οδήγηση, ανασφάλιστα οχήματα, κράνη και ζώνες.

Ένας οδηγός μοτοσυκλέτας 1.300 κυβικών, 31 χρόνων, συνελήφθη στην περιοχή της Βουλιαγμένης γιατί έτρεχε με 200 χιλιόμετρα, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας και ενώ είχε παραβιάσει τρεις κόκκινους σηματοδότες.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.440 ευρώ, και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για περισσότερο από 2 χρόνια, λόγω συμπλήρωσης βαθμών στο point system.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

www.ert.gr

Βιβή Παπαστεφάνου