Γ. Κυριαζής: θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω τις πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου

Γ. Κυριαζής:  θα προσπαθήσω   να αξιοποιήσω τις  πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου

Πρόεδρος του Διοιητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ορίστηκε ο Γιάννης Κυριαζής με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ευχαριστώντας τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ καλό Διοικητικό Συμβούλιο, με αξιόλογα πρόσωπα, που έχουν με εμπειρία στον πολιτισμό.

«Θα λάβω υπόψιν μου την μέχρι τούδε ασκηθείσα πολιτική από την προκάτοχό μου, την κα Σοφία Μενεσελίδου που είχε μια κατεύθυνση αξιοποίησης του ντόπιου πολιτιστικού δυναμικού στην παραγωγή πολιτιστικού έργου από το ΔΗΠΕΘΕ και σ΄αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσω κι εγώ να αξιοποιήσω τις όποιες πολιτιστικές δυνάμεις του τόπου προσπαθώντας κι εγώ να πάω λίγο παραπέρα την υπόθεση που λέγεται Δημοτικό Θέατρο» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Γιάννης Κυριαζής.

Όπως τόνισε τα ΔΗΠΕΘΕ έχουν την δική τους πορεία, μετά την σύσταση τους, το 1980 από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. «Συστάθηκαν ακριβώς για να καλλιεργήσουν την θεατρική παιδεία στην Περιφέρεια,να ενισχύσουν τα διάφορα θεατρικά ερασιτεχνικά σχήματα και βέβαια να καλλιεργήσουν την θεατρική παιδεία στην Περιφέρεια. Και κύρια για να υπάρξουν και παραγωγοί θεατρικών παραστάσεων σε επαγγελματικό επίπεδο ώστε να προαχθεί ο πολιτισμός στην Περιφέρεια. Σ’ αυτές τις κατευθύνσεις θα κινηθούμε κι εμείς, όπως κινήθηκε και η προηγούμενη διοίκηση.» τόνισε ο νέος πρόεδρος.

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτή την προσπάθεια σε όλες τις ντόπιες πολιτιστικές δυνάμεις. «Σ ΄αυτόν τον αγώνα κανένας δεν περισσεύει» είπε χαρακτηριστικά ζητώντας στήριξη στην προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι ντόπιες δυνάμεις και να προάξουν όλοι μαζί το θέατρο.
«Υπόσχομαι και πιστεύω να έχουμε μια παραγωγική θητεία στηριζόμενη στα μέλη του ΔΣ στο προσωπικό του θεάτρου και στους συνεργάτες, σε όλο το ανθρώπινο υλικό με στόχο μια δημιουργική θητεία» ανέφερε ο νέος πρόεδρος που έχει ήδη μακρά θητεία στο χώρο του Πολιτισμού.
Φώτο:Γιάννης Κυριαζής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Μαρία Νικολάου