«Επανάσταση: Δαιμονισμένοι-Μεγάλοι αμαρτωλοί» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Επανάσταση: Δαιμονισμένοι-Μεγάλοι αμαρτωλοί» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής εντρυφεί στους κύριους ήρωες του Ντοστογιέφσκι, αυτή τη φορά υπογράφοντας το νέο θεατρικό έργο, «Επανάσταση: Δαιμονισμένοι-Μεγάλοι αμαρτωλοί», το οποίο παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 13 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Ο Ρασκόλνικοφ, ο Σταυρόγκιν, ο Σμερντιακόφ και ο Ιβάν Καραμάζοφ αντιμετωπίζουν τις αμαρτίες τους, έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια τους, αυτοαναιρούνται, καταστρέφονται, φτάνουν να δουν το βάθος της ύπαρξής τους. Απέναντί τους ο Πορφύρης, ο Τύχων και ο Διάβολος. Στη νέα αυτή παράσταση, οι μεγάλοι αμαρτωλοί των αριστουργημάτων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, συναντούν ο ένας μετά τον άλλον την αλήθεια τους, ή ίσως πιο σωστά, την τιμωρία τους.

Στην παράσταση συνυπάρχουν οι ήρωες που γνωρίσαμε στους Δαιμονισμένους με τους ήρωες των Μεγάλων Αμαρτωλών, σε μία νέα προσέγγιση. Οι Μεγάλοι Αμαρτωλοί είναι μία πρωτότυπη διασκευή–σύνθεση, που υπογράφουν από κοινού ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος και ο Κωνσταντίνος Χατζής, και αποτελείται από αποσπάσματα των κορυφαίων έργων του Ντοστογιέφσκι, «Έγκλημα και τιμωρία», «Οι Δαιμονισμένοι» και «Αδελφοί Καραμάζοφ». Το ευθύβολο, σαρκαστικό και δαιμονικό χιούμορ του Ντοστογιέφσκι αποτελεί το όχημα για τη διεξαγωγή αυτής της μεγάλης μάχης, μέσα από ένα παιχνίδι σχέσεων και αυτογνωσίας και κυρίως, μέσα από την «κωμική» κατάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης. Πού οδηγεί τελικά αυτό το αδυσώπητο ταξίδι; Στην εύρεση του Θεού ή μήπως στην εύρεση της ίδιας της πίστης;

 

Συντελεστές

Διασκευή-απόδοση-συρραφή κειμένων: Κωνσταντίνος Χατζής, Γιάννης Χαριτοδιπλωμένος

Σκηνοθεσία–σκηνική εγκατάσταση: Κωνσταντίνος Χατζής

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση-τραγούδι παράστασης: Νίκος Ξυδάκης

Κοστούμια: Miranda Dempsey

Κίνηση: Άγγελος Παπαδόπουλος

Διεύθυνση παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίλια Μητρούση

Παίζουν (αλφαβητικά): Θεοχάρης Ιωαννίδης, Νίκος Μάνεσης, Γιώργος Παπαπαύλου, Κωνσταντίνος Χατζής, Γιάννης Χόρτης

Κατά τη διάρκεια της παράστασης, ο Κωνσταντίνος Χατζής παίζει ζωντανά στο πιάνο αποσπάσματα από Prokofiev (Toccata in d minor) και List (Totentanz).

 

Πρεμιέρα: 13 Δεκεμβρίου

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00, για περιορισμένο αριθμό

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος

Τηλ: 210 3418550

mcf.gr

www.ert.gr

Ραδιοτηλεόραση