Για το AIDS μίλησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Για το AIDS μίλησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Το AIDS είναι μια σύγχρονη νόσος η οποία έχει αλλάξει τα δεδομένα στην σεξουαλική συμπεριφορά. Η πρόληψη είναι πρωταρχικής σημασίας ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της. Στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών καθιερώθηκε η παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης κατά του AIDS. Για το λόγο αυτό οι μαθητές των τμημάτων Α3, Α4 και του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, ζωγράφισαν αφίσες και φώτισαν με κεριά το σχήμα της διπλωμένης κόκκινης κορδέλας.

Η κόκκινη κορδέλα συμβολίζει την προσοχή και την ανησυχία, την ελπίδα και την υποστήριξη. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να κινήσουν το ενδιαφέρον των συμμαθητών τους, της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας του Τυρνάβου.

Παράλληλα, η κοινωνική λειτουργός Δραγάνη Ζωή και η επισκέπτρια υγείας Δέλια Αφεντία ήταν στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου μας και ενημέρωναν τα τμήματα της Α’ τάξης.
Το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου έχει έντονη δραστηριότητα σε θέματα που άπτονται στην αντιμετώπιση σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να ενεργοποιήσει τους μαθητές του. Εξάλλου το σχολείο δεν είναι ένας χώρος μόνο γνωστικής εξέλιξης αλλά και εκμάθησης κοινωνικών συμπεριφορών που προάγουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Αυτό καλείται Παιδεία.

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος