Ερώτηση Γ. Λαμπρούλη για τις άδειες των στρατευμένων την περίοδο των γιορτών

Ερώτηση Γ. Λαμπρούλη για τις άδειες των στρατευμένων την περίοδο των γιορτών

Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας για τις ημέρες αδείας των στρατευμένων της εορταστικής περιόδου κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας Γ. Λαμπρούλης.

Στην ερώτηση του ο κ. Λαμπρούλης, αναφέρει συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με τις ημερομηνίες των γκρουπ αδειών που γνωστοποιήθηκαν στους στρατευμένους για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων- Πρωτοχρονιάς, το σύνολο των ημερών άδειας είναι μειωμένο κατά δύο (2) ημέρες σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.
Ειδικά οι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους στις παραμεθόριες περιοχές, όπως ο νομός Έβρου και αρκετά από τα νησιά, αναγκάζονται σε πολύωρες μετακινήσεις για να βρεθούν στον τόπο διαμονής τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν συνολικά έως και μία ημέρα απ’ τις άδειες τους στις μετακινήσεις.
Επιπλέον, όσοι κάνουν χρήση της κατάστασης επιβίβασης που δικαιούνται, δηλαδή της δωρεάν μετακίνησης, είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν τα φθηνότερα μέσα μεταφοράς, τα οποία ως γνωστόν είναι και πιο αργά.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν προτίθεται η Κυβέρνηση να χορηγήσει στους στρατευμένους επιπλέον ημέρες μετάβασης και επιστροφής, κάτι που ίσχυε και στο παρελθόν».

www.ert.gr

Ιωάννης Γιάτσιος