Παγκόσμιος διαδικτυακός έρανος για τα κοάλα της Αυστραλίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Οι πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων στην Αυστραλία έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις χαμηλής βλάστησης στα ανατολικά και οι οργανώσεις προστασίας της άγριας ζωής εκτιμούν ότι μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία, που καίγεται εδώ και μήνες, έχουν πεθάνει περισσότερα από 350 κοάλα.

Ένας διαδικτυακός έρανος για τα κοάλα που τραυματίστηκαν στις καταστροφικές φωτιές έφθασε σήμερα τα 614.265 ευρώ, γεγονός που τον καθιστά την μεγαλύτερη εκστρατεία στην αυστραλιανή πλατφόρμα GoFundMe αυτόν τον χρόνο.

Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο μιας γυναίκας που σώζει ένα μικρό κοάλα μέσα από την φωτιά, ενώ το ίδιο το ζωάκι έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής «Βοηθήστε τα Διψασμένα Κοάλα που Έχουν Πληγεί από τις Πρόσφατες Φωτιές» – για την παροχή ειδικών σταθμών για να πίνουν νερό τα κοάλα –  είχε ως αρχικό της στόχο τη συγκέντρωση μόλις 15.355 ευρώ.

Συγκέντρωσε όμως περισσότερες δωρεές από οποιαδήποτε άλλη εκστρατεία στην Αυστραλία αυτόν τον χρόνο, δήλωσε η GoFundMe, και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησε η πλατφόρμα στην Αυστραλία το 2016.

Η κλινική για κοάλα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών βορείως του Σίδνεϊ, έχει διασώσει 31 κοάλα από τους καμένους θάμνους τις τελευταίες εβδομάδες, και όπως υποστηρίζει «έχει κατακλυστεί από την καλοσύνη, τις θερμές ευχές και την υποστήριξη της αυστραλιανής και της διεθνούς κοινότητας».

Μια «Κιβωτός για Κοάλα», όπως την χαρακτήρισαν, θα κατασκευαστεί για τα μαρσιποφόρα που θα αναρρώνουν, ανακοίνωσε η κλινική, με την ελπίδα ότι, εν καιρώ, θα αναπαραχθούν και θα επιστραφούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση