Το Σ/Κ το διήμερο έκτακτο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Το Σ/Κ το διήμερο έκτακτο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Με ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ξεκινούν αύριο οι εργασίες του διήμερου έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τον ρόλο και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, με την πλευρά της Φώφης Γεννηματά να υποστηρίζει ότι η ύπαρξή του διασφαλίζεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής και διαφωνούντες να έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ ενός πλήρως ενεργού ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμούν ότι οι κινήσεις της ηγεσίας με άξονα το συνέδριο θα φέρουν το τέλος του ιστορικού κόμματος, ενώ αντιθέτως στόχος θα έπρεπε να είναι η ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, μιας και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του ΚΙΝΑΛ.

Σε όλο το διάστημα που προηγήθηκε, υπήρξε έντονος εσωκομματικός διάλογος, ακόμη και αμφισβήτηση, στο πρόσωπο και τους χειρισμούς της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τους συνέδρους που μετέχουν, το αν πρόκειται για εκλογικό ή καταστατικό Συνέδριο, καθώς και για το τι θα σηματοδοτήσει η παρουσία ή η απουσία πρώην Αρχηγών και ιστορικών στελεχών του κόμματος, όχι μόνο στις εργασίες αυτό το διήμερο αλλά και για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Άγνωστη παραμένει ακόμα η στάση του κ. Γερουλάνου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, καθώς πολλοί λένε ότι δεν θα διστάσει να θέσει ανοικτά όλα τα θέματα, προτείνοντας ανοικτό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ εντός των πρώτων μηνών του 2020. Καθοριστικής σημασίας για την πορεία του ΚΙΝΑΛ με αφορμή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα είναι η στάση των πρώην προέδρων του κινήματος.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος του Συνεδρίου, καθώς η κ. Γεννηματά φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει νέες φωνές διαφοροποίησης.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

www.ert.gr

Ρούλα Κρικώνη