Στη βουλή οι ελλείψεις στα σχολεία της Λήμνου από Γ.Μπουρνού

Στη βουλή οι ελλείψεις στα σχολεία της Λήμνου από Γ.Μπουρνού

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για τις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία της Λήμνου κατέθεσε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς. Η ερώτηση συνυπογράφηκε από 4 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση αναφέρουν:

Η υφυπουργός Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, σε απάντησή της την 1η Νοεμβρίου 2019 (υπ’ αριθμ. 170529/Φ1/1-11-2019) στην αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ για ελλείψεις στις σχολικές μονάδες της Λήμνου, αναγνώριζε την ύπαρξη κενής θέσης νηπιαγωγού στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Λήμνου, καθώς και τα κενά σε δύο θέσεις δασκάλων στην παράλληλη στήριξη και σε Τάξη υποδοχής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, οι θέσεις αυτές παραμένουν κενές, παρά τη δέσμευση της υφυπουργού για την άμεση κάλυψη έστω των δυο παραπάνω θέσεων δασκάλων, με αποτέλεσμα 13 αλλοδαποί μαθητές (με προέλευση την Αλβανία, τη Γεωργία, την Κίνα και τις ΗΠΑ) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας να παραμένουν χωρίς Τάξη υποδοχής, ενώ 2 νήπια που θα φοιτούσαν στο Ειδικό Νηπιαγωγείο παραμένουν σπίτια τους και εκτός Ειδικής Αγωγής. Επιπλέον, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, «λείπει η νηπιαγωγός Παράλληλης Στήριξης για το 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, ο σχολικός νοσηλευτής για το 1ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, το απαραίτητο Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό προσωπικό για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Κοινωνικός/ή Λειτουργός, Ψυχολόγος, Εργοθεραπευτής/τρια, Μουσικός), ενώ εξακολουθούν 22 ώρες του μαθήματος των Εικαστικών σε 5 Δημοτικά Σχολεία να μη διδάσκονται από εκπαιδευτικό της αντίστοιχης ειδικότητας Εικαστικών (ΠΕ08)».

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός:

Τι προτίθεται να πράξει ώστε, περισσότερο από δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε ένα απομακρυσμένο και ακριτικό νησί, όπως η Λήμνος, να λειτουργήσουν κανονικά οι δομές της Πρωτοβάθμιας και της Ειδικής Εκπαίδευσης;

The post Στη βουλή οι ελλείψεις στα σχολεία της Λήμνου από Γ.Μπουρνού appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb