Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Γουρνών

Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Γουρνών

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών που κινούνταν στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, στην περιοχή της Χερσονήσου, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος ανισόπεδος κόμβος Γουρνών, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εργασιών. Ο κόμβος ήταν κλειστός για ένα τρίμηνο και η κυκλοφορία γινόταν μέσω παρόδιων δρόμων και προς την πρώην Αμερικανική Βάση, με αποτέλεσμα λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, να προκαλείται μποτιλιάρισμα και μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ Γιώργο Αγαπάκη, από χθες δεν ισχύουν πλέον οι εκτροπές της κίνησης των οχημάτων, και αποφορτίζεται κυκλοφοριακά η ευρύτερη περιοχή των Γουρνών και του Κοκκίνι Χάνι.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μέρος του μεγάλου έργου Γούρνες – Χερσόνησος, που προέβλεπε να γίνει ο συνδετήριος δρόμος και ο ισόπεδος κόμβος στην παλαιά εθνική οδό προς την πρώην Αμερικανική Βάση. Σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται η ΔΕΗ να συνδέσει με ηλεκτρικό ρεύμα τους ιστούς του κλάδου εξόδου του ανισόπεδου κόμβου Γουρνών από την οδική αρτηρία προς τις Γούρνες και την περιοχή Κοκκίνη Χάνι.
Το έργο έχει ήδη κατασκευαστεί και είναι έτοιμο, αλλά η μόνη εκκρεμότητα που δεν έχει διευθετηθεί είναι να γίνει η σύνδεση με τη ΔΕΗ. Σε ό,τι αφορά στην επόμενη φάση του έργου Γούρνες Χερσόνησος, προβλέπεται η ανακατασκευή των κλάδων του ανισόπεδου κόμβου Καστελλίου που θα γίνει το επόμενο διάστημα μετά την έγκριση της εργοταξιακής σήμανσης από την αστυνομική διεύθυνση που θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως.

www.ert.gr

Σταυρούλα Κατσουλάκη