Βραζιλία: Νέο κόμμα ίδρυσε ο Μπολσονάρου-Παρουσίαση λογότυπου φτιαγμένο από σφαίρες

Βραζιλία: Νέο κόμμα ίδρυσε ο Μπολσονάρου-Παρουσίαση λογότυπου φτιαγμένο από σφαίρες

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ίδρυσε νέο κόμμα. H «Συμμαχία για τη Βραζιλία», όπως ονομάζεται, έχει στόχο να πολεμήσει κατά «του κομμουνισμού, της παγκοσμιοποίησης και οποιασδήποτε ιδεολογίας αντίκειται στη φυσική τάξη», δήλωσε ο ίδιος ο Μπολσονάρου στη διάρκεια εκδήλωσης στη Μπραζίλια.

Ο πρώην λοχαγός σκοπεύει να ηγείται του κόμματος μαζί με έναν από τους γιους του, τον Φλάβιο, ο οποίος είναι γερουσιαστής.

Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση παρουσίασε το λογότυπο του κόμματος σχηματισμένο από σφαίρες πυροβόλων όπλων από διάφορα διαμετρήματα. Η πλάκα υπολογίζεται ότι ζυγίζει 50 κιλά.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος αποχώρησε πρόσφατα από το κόμμα του, το Σοσιαλιστικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PSL), έπειτα από μια διαμάχη για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας.

Για να συμμετάσχει σε εκλογές το νέο κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει 500.000 υπογραφές σε τουλάχιστον εννέα από τις 26 πολιτείες της Βραζιλίας.

Το πρόγραμμα του νέου κόμματος αναφέρει ότι «αναγνωρίζει τη θέση του Θεού στη ζωή, την ιστορία και την ψυχή του λαού της Βραζιλίας» και στηρίζει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

AP /Eraldo Peres

Ο Μπολσονάρου κατάφερε να κερδίσει στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2018 παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως ένα αουτσάιντερ που είναι ικανό να απαλλάξει τη Βραζιλία από το έγκλημα και τη διαφθορά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, The Brazilian Report 

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα