Καβάλα: Ελεγχόμενη η κατάσταση από την κακοκαιρία

Καβάλα: Ελεγχόμενη η κατάσταση από την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή παραμένει όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας στο ηπειρωτικό τμήμα του νομού αλλά και στη Θάσο. Καλύτερη είναι η εικόνα σήμερα καθώς, παρά τις προβλέψεις, τα καιρικά φαινόμενα ήταν ήπια και δεν δημιούργησαν προβλήματα.

Ωστόσο, λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο δήμαρχος Θάσου αποφάσισε να μην λειτουργήσουν σήμερα τα σχολείο σε όλο το νησί, ώστε να μην μετακινηθούν οι μαθητές. Κατολισθήσεις και πλημμύρες σημειώθηκαν χθες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Θάσου με ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε σπίτια, καταστήματα, ξενοδοχεία σε Μαριές, Λιμενάρια, Θεολόγο, Ποτό και Παναγία.

Στο ηπειρωτικό τμήμα του νομού τα προβλήματα χθες εντοπίστηκαν σε επιχειρήσεις κυρίως και υπόγεια σπιτιών, στα Τενάγη Φιλίππων, Πολύστυλο, Δάτο και Αμυγδαλεώνα, καθώς και κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας- Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κοκκινοχώματος.
Εξαιτίας των ζημιών, οι δήμαρχοι Καβάλας και Θάσου θα υποβάλουν αίτημα στην περιφέρεια να κηρυχθούν συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για το νησί της Θάσου, λόγω των δυνατών βορειοανατολικών ανέμων 7-8 μποφόρ. Έως το μεσημέρι δεν γίνονται δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου, ενώ ένα μόνο πλοίο πραγματοποιεί περιορισμένα δρομολόγια στην γραμμή Κεραμωτής- Θάσου και αντίστροφα.

www.ert.gr

Ρένα Πανταζόγλου