COSMOTE Fiber: This is Fiber με FTTH στη Σπάρτη [Vlog]

Techblog.gr

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η ομάδα του Techblog πήγε στην Σπάρτη καλεσμένη της COSMOTE για να γιορτάσει μαζί με τους Σπαρτιάτες την έλευση του Fiber To The Home στην πόλη τους με ένα super party γεμάτο εκπλήξεις και μουσική!

Η εκδρομή ξεκίνησε από Αθήνα το πρωί της Παρασκευής και φτάσαμε στην Σπάρτη το μεσημέρι κάνοντας μια μεγαλειώδη στάση στο εστιατόριο Κάπαρη πάνω στην κεντρική πλατεία της πόλης, εκεί που πραγματοποιήθηκε και το event.

Και ενώ τα πράγματα στην πλατεία έδειχναν χαλαρά, λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου περιμένοντας τους αγαπημένους του Σάκη Τανιμανίδη που ήταν ο παρουσιαστής της βραδιάς και την Τάμτα που τραγούδησε live για όλους τους φίλους της στην Σπάρτη.

This is Fiber Σπάρτη

Η COSMOTE είχε στήσει ένα τεράστιο stage μπροστά από το Δημαρχείο το οποίο στην έναρξη του event φιλοξένησε ζωντανά και ταυτόχρονα 5 διαφορετικές ζωντανές συνδέσεις βίντεο κλήσης με 5 διαφορετικές πόλεις στη Αμερική που τυχαίνει να ονομάζονται και αυτές Sparta!

Σκοπός αυτής την ταυτόχρονης σύνδεσης με 5 “Σπάρτες” της Αμερικής και της δικής μας Σπάρτης ήταν να παρουσιαστούν οι δυνατότητες που προσφέρουν οι συνδέσεις με 100% οπτική ίνα της COSMOTE, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του Internet με εγγυημένες ταχύτητες στα 100 και τα 200Mbps.

Τι σημαίνει αυτό για όλους εμάς; Downloading σε δευτερόλεπτα, online gaming χωρίς καθυστερήσεις, HD video streaming χωρίς διακοπές και όλες οι smart συσκευές μας ταυτόχρονα online, όπως ποτέ άλλοτε.

Η βραδιά έκλεισε με την Τάμτα επί της σκηνής και την υπόσχεση της COSMOTE να φέρει σε ακόμα περισσότερες πόλεις της χώρας μας τις δυνατότητες του COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα.

COSMOTE Fiberathlon

Τις προηγούμενες ημέρες η COSMOTE έτρεχε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό για όλους τους κατοίκους της Σπάρτης με το running app Fiberathlon έναν αγώνα δρόμου μέσω Augmented Reality (AR) με έπαθλο απίστευτα γρήγορο Internet. Με το Fiberathlon κάθε δρομέας έτρεχε πάνω στο δίκτυο οπτικών ινών στους δρόμους της Σπάρτης ανακαλύπτοντας το Fiber To The Home της COSMOTE, check–points και badges. Οι δέκα πιο γρήγοροι δρομείς κέρδισαν COSMOTE Double play Fiberspeed δωρεάν για ένα χρόνο!

COSMOTE Fiber

Ο Όμιλος ΟΤΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Βάσει του επενδυτικού πλάνου που υλοποιεί, η υποδομή FTTH έως το τέλος του 2019 θα είναι διαθέσιμη μέσω του COSMOTE Fiber σε 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στόχος είναι, μέχρι το 2022, η κάλυψη FTTH να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το δίκτυο θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης