«Συμμαχία» δήμου Αθηναίων – ΕΜΠ για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Στην εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά και την έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει την εν λόγω πρωτοβουλία προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για την κυκλοφορία και την στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να γίνει η πόλη προσβάσιμη για όλους, υιοθετώντας πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη στην Ευρώπη.

«Θέλουμε το κέντρο της Αθήνας να μην αποτελεί εφιάλτη για τον κάτοικο και τον επισκέπτη. Επιδιώκουμε να μετατραπεί σε ένα σημείο πλήρως προσβάσιμο, χρήσιμο και χρηστικό. Προσπαθούμε να δώσουμε στην καθημερινότητα την αξία που χρειάζεται, την ποιότητα ζωής που έχουμε ανάγκη όλοι μας» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της έρευνας είναι να καταλήξει σε «έξυπνους» τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστεί ο κυκλοφοριακός φόρτος των δρόμων της πόλης, η αύξηση της χρήσης δίκυκλων με την ταυτόχρονη έλλειψη χώρων στάθμευσής τους, η αύξηση της κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων χωρίς τους ανάλογους χώρους για την προσωρινή στάθμευσή τους αλλά και η ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πεζών σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια χωρίς την ύπαρξη σταθμευμένων οχημάτων.

Τέλος, στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστούν όλες οι θετικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από τις παρεμβάσεις, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου με στόχο, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση του θορύβου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση