Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στον Άγιο Νικόλαο

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στον Άγιο Νικόλαο

Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική περίοδο έδεσε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, με 1360 επιβάτες και 547 μέλη πληρώματος. Το 2019 το λιμάνι του Αγίου Νικολάου είχε αύξηση της τάξης του 54% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε σχέση με το 2018.

Συγκεκριμένα το 2019 έδεσαν 37 κρουαζιερόπλοια που έφεραν στην πόλη 32.498 επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Νικόλαος τα τελευταία δύο χρόνια έχει βελτιώσει τις υποδομές του, έχοντας κάνει σημαντική δουλειά στον τομέα που αφορά  στην αύξηση της εμπειρίας των επισκεπτών. Ο στόχος για προσέλκυση των μεγαλύτερων πλοίων φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δέκα εταιρείες κρουαζιέρας επισκέφτηκαν το λιμάνι το 2019 με 4 νέες να προστίθενται για το πρόγραμμα του 2020, που θα αρχίσει στις 17 Απριλίου.

Σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Γιάννη Μελισσουργάκη και τον σύμβουλο κρουαζιέρας, Γιάννη Μπρα, δήλωσε: «Το Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον σύμβουλο κρουαζιέρας, έχουν εργαστεί μεθοδικά τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου ν’ αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά και να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες για  τους επισκέπτες. Η σεζόν του 2019 κλείνει με θετικά αποτελέσματα για τον προορισμό και στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να πάμε ακόμα καλύτερα. Η συνεργασία όλων των φορέων σε αυτήν την προσπάθεια θεωρώ ότι είναι δεδομένη και ουσιαστική».

 

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης